Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană a acceptat PNRR-ul Belgiei, în valoare de 5,9 miliarde de euro

Comisia Europeană a acceptat PNRR-ul Belgiei, în valoare de 5,9 miliarde de euro

Comisia Europeană a adoptat astăzi o evaluare pozitivă a planului de recuperare și rezistență al Belgiei.

Comisia Europeană a acceptat PNRR-ul Belgiei, în valoare de 5,9 miliarde de euro
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    23 Iun 2021   •   13:23

Această finanțare va sprijini punerea în aplicare a investițiilor cruciale și a măsurilor de reformă prezentate în PNRR-ul Belgiei.

Finanțarea va juca un rol cheie în a permite Belgiei să iasă mai puternică din pandemia COVID-19.

"Astăzi, Comisia Europeană a decis să dea undă verde planului de recuperare și rezistență al Belgiei. NextGenerationEU va juca un rol crucial în finanțarea investițiilor și reformelor necesare construirii viitorului către care ne-am angajat", a declarat Ursula von der Leyen

"Cele 5,9 miliarde de euro disponibile Belgiei vor finanța măsuri care vor contribui la construirea unui viitor mai verde și mai digital pentru toți cetățenii săi. Planul pune un accent deosebit pe măsurile care vor accelera tranziția verde a Belgiei, cu 50% din finanțare direcționată către atingerea obiectivelor climatice", a continuat aceasta.

Comisia a constat că Planul Belgiei alocă 27% măsurilor care ajută la tranziția digitală.

Alocarea constă în măsuri de digitalizare a administrației publice generale și a sistemului de justiție, furnizarea de coaching pentru abilități digitale, consolidarea capacității de securitate cibernetică a Belgiei și creșterea cadrului autorizat pentru implementarea 5G.

Planul pune un accent deosebit pe măsurile care vor accelera tranziția verde a Belgiei, cu 50% din finanțare direcționată către atingerea obiectivelor climatice.

Belgia a propus să ofere aproximativ 900 de milioane de euro pentru a regla abilitățile digitale, lingvistice și tehnice ale solicitanților de locuri de muncă și persoanelor mai tinere, pentru a spori incluziunea socială și a facilita intrarea pe piața muncii.

Aprobarea Planului ar permite încasarea de 770 milioane de euro de către Belgia, în faza de prefinanțare, adică 13% din întreaga sumă alocată.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana NextGenerationEU
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close