Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană, investiție de 754 de milioane de euro pentru programul "UE pentru Sănătate", în 2024

Comisia Europeană, investiție de 754 de milioane de euro pentru programul "UE pentru Sănătate", în 2024

Comisia Europeană a adăugat recent un pilon important în conceptul de Uniunea Europeană a Sănătății, care este o nouă abordare a sănătății mintale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2023   •   10:00

Prin intermediul a 20 de inițiative emblematice și a unei finanțări din partea UE, în valoare de 1,23 miliarde euro, Comisia va sprijini statele membre, acordând prioritate cetățenilor și sănătății lor mintale.

"Comisia a alocat șapte milioane de euro pentru a sprijini două acțiuni majore de sănătate mintală ale statelor membre.

Acestea se concentrează pe prevenirea depresiei și a sinuciderilor și pe consolidarea serviciilor la nivelul comunității", a declarat Stella Kyriakides, comisar european.

Deja de câteva luni este lansată inițiativa prin care UE vrea să colecteze datele imagistice despre cancer folosind inteligența artificială.

Citește și: Comisia Europeană cere să creștem vârsta de pensionare mai repede 

Pentru un efort de a accelera inovația și diagnosticarea precoce a cancerului între țările blocului comunitar.

Noul proiect de date are legătură cu eforturile existente ale UE de a extinde screening-ul de rutină pentru cancerul de sân, col uterin și colorectal la 90% dintre cetățenii europeni eligibili.

Comisia Europeană a propus, alocare pentru bugetul anului viitor, a 754 de milioane de euro pentru programul UE, pentru sănătate.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close