Antena 3 CNN Be EU Consiliul Uniunii Europene alocă încă o jumătate de miliard de euro pentru a ajuta Ucraina în războiul declanșat de Rusia

Consiliul Uniunii Europene alocă încă o jumătate de miliard de euro pentru a ajuta Ucraina în războiul declanșat de Rusia

Consiliul Uniunii Europene a decis acordarea de asistență militară suplimentară Ucrainei, pentru susținerea eforturilor de respingere a invaziei militare ruse.

Consiliul Uniunii Europene alocă încă o jumătate de miliard de euro pentru a ajuta Ucraina în războiul declanșat de Rusia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Feb 2023   •   17:16

Suma alocată se ridică la o valoare totală de 500 de milioane de euro.

"Înaintea summit-ului Uniunea Europeană-Ucraina, Consiliul a adoptat, joi, măsuri de asistență pentru forțele armate ucrainene, în cadrul Instrumentului European de Pace (EPF).

Este vorba despre al șaptelea pachet, cu valoarea de 500 de milioane de euro, și de încă 45 de milioane de euro pentru susținerea eforturilor de instruire ale Misiunii UE de Asistență Militară (EUMAM) pentru Ucraina", a menționat Consiliul UE, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

"Ucraina trebuie să primească toate echipamentele necesare și instruirea de care are nevoie pentru apărarea teritoriului și a populației de războiul de agresiune al Rusiei. Nu apără doar propria țară, ci apără valorile noastre comune și principiile de bază ale reglementărilor internaționale.

Citește și: Kievul ia în calcul o nouă invazie pe trei direcții, la un an de când Rusia a început războiul 

Măsurile de astăzi transmit un mesaj clar într-un moment crucial: vom continua să susținem Ucraina cât va fi necesar", a declarat Josep Borrell (foto), Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate.

Până în prezent, Uniunea Europeană a oferit Ucrainei asistență militară în valoare totală de 3,6 miliarde de euro.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close