Antena 3 CNN Be EU Dacian Cioloș s-a grăbit. Comisia Europeană dezminte că ar fi suspendat aprobarea PNRR în cazul Ungariei

Dacian Cioloș s-a grăbit. Comisia Europeană dezminte că ar fi suspendat aprobarea PNRR în cazul Ungariei

Comisia Europeană nu a suspendat procesul de aprobare a Planului de redresare elaborat de Ungaria.

Dacian Cioloș s-a grăbit. Comisia Europeană dezminte că ar fi suspendat aprobarea PNRR în cazul Ungariei
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    07 Iul 2021   •   16:02

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, în Parlamentul European.

"Nu am oprit nimic, procesul continuă", a precizat Jourova.

Anunțul vine după ce Dacian Cioloș a declarat că executivul european a decis să suspende aprobarea Planului de redresare (PNRR) conceput de Ungariei.

Cioloș a precizat că grupul său politic, Renew Europe, a solicitat ca lista beneficiarilor programului să fie mai întâi analizată de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF).

Dacian Cioloș anunță pe Twitter că a fost suspendată aprobarea PNRR elaborat de Ungaria

Comisia Europeană a dat curs demersului Renew Europe și a suspendat Planul de Redresare al Ungariei, a scris pe Twitter Dacian Cioloș, liderul grupului din Parlamentul European.

Potrivit lui Cioloș a indicat că decizia este motivată de suspiciunea că banii europeni ar putea fi folosiți pentru a consolida regimul premierului Viktor Orban.

"Comisia suspendă aprobarea planului de redresare al lui Orbán. Bun. @RenewEurope a cerut asta săptămâna trecută. De ce? Pentru că astăzi nu avem garanții că banii vor ajunge la maghiarii  cinstiți și merituoși - și nu doar la prietenii lui Orbán" - a scris Cioloș pe rețeaua de socializare.

Potrivit președintelui Renew Europe, grupul său a cerut Comisiei Europene să nu aprobe planul Ungariei dacă Budapesta nu respectă anumite condiții menite să împiedice alocarea contractelor unor firme bănuite de nereguli financiare sau aflate în conflict de interese.

Renew Europe a menționat potențiali beneficiari precum ginerele premierului Viktor Orbán, care "obține în mod constant contracte cu fonduri europene".

Grupul a mai cerut ca PNRR să includă, în cazul Ungariei, obligația anulării sau a modificării legislației care limitează accesul jurnaliștilor și organizațiilor neguvernamentale la informații de interes public.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Vera Jourova Ungaria
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close