Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Vlad Nistor, despre amenințarea teroristă: "Pericolul este enorm și nu doar pentru Europa, ci pentru întreaga lume"

Europarlamentarul Vlad Nistor, despre amenințarea teroristă: "Pericolul este enorm și nu doar pentru Europa, ci pentru întreaga lume"

Europarlamentarul Vlad Nistor a vorbit, în direct la Be EU, despre situația războiului din Israel, dar și despre pericolele care amenință Europa.

Europarlamentarul Vlad Nistor, despre amenințarea teroristă: "Pericolul este enorm și nu doar pentru Europa, ci pentru întreaga lume"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Noi 2023   •   17:05

"Pericolul este enorm și nu este doar pentru Europa, ci pentru întreaga lume. Europa a înțeles și a suportat primele efecte ale extinderii amenințării teroriste.

Însă Europa mai suportă astăzi ceva, uneori, agresivele mitinguri pro-palestiniene. Astăzi, Europa găzduiește rezultatul unei imense migrații musulmane, arabe și chiar palestiniene. 

Ceea ce nu înțeleg este cum este posibil ca într-o societate cu atâta acces la surse deschise de toate felurile, în condițiile în care întreaga planetă a vazut exact ce s-a întâmplat acolo, să susții, cu atâta vehemență, punctele de vedere extremiste ale unor teroriști.

Sigur, faptul că o planetă întreagă și foarte mulți cetățeni ai Israelului deplâng soarta civililor care sunt victime, este cât se poate de firesc", a spus europarlamentarul.

Citește și: Europarlamentarul Vlad Gheorghe: "Ucraina ar putea stoca mari cantităţi de gaze, iar preţul nu va mai exploda ca iarna trecută" 

Europarlamentarul a vorbit, de asemenea, și despre necesitatea formării unei forțe militare comune la nivelul Uniunii Europene.

"Uniunea Europeană va trebui să participe, cu siguranță, la susținerea ajutoarelor umanitare pentru populația nefericită și captivă din Fâșia Gaza.

Eu cred că Uniunea Europeană, având în vedere forța sa financiară, politică și istoria Europei Unite, ar trebui să facă mult mai mult la nivelul dezbaterii globale și la nivelul implicării diplomatice globale. 

Din nefericire, UE nu are argumente militare și de securitate serioase, iar inexistența lor este de multă vreme dezbătută la Bruxelles.

Există țări care susțin cu ardoare constituirea unei forțe militare comune, fiind vorba, în primul rând, despre Franța, prin președintele Macron. Pericolul terorist poate exploda oricând în Europa.

Au fost momente în care Uniunea Europeană a fost foarte aproape de acest moment. Sper ca în acest context, statele membre să aibă o reacție mai rapidă în favoarea constituirii unei forțe militare comune, care să nu înlocuiască NATO, ci să suplinească absența sa", a adăugat Vlad Nistor.

×
Subiecte în articol: Vlad Nistor be EU
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close