Antena 3 CNN Be EU România și Bulgaria sunt în coada clasamentului și la vaccinuri. Peste jumătate dintre adulții din UE sunt acum vaccinați complet

România și Bulgaria sunt în coada clasamentului și la vaccinuri. Peste jumătate dintre adulții din UE sunt acum vaccinați complet

Două sute de milioane de europeni sunt complet vaccinați împotriva COVID-19, sau mai mult de jumătate din populația adultă, a transmis Comisia Europeană, conform Euronews.

România și Bulgaria sunt în coada clasamentului și la vaccinuri. Peste jumătate dintre adulții din UE sunt acum vaccinați complet
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    22 Iul 2021   •   18:26

Comisia și-a stabilit obiectivul de a vaccina 70% dintre cetățenii adulți ai UE în această vară. Aproximativ 200 de milioane de oameni au avut acum ambele doze de vaccin COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Dana Spinant, a declarat joi într-un briefing de presă că 54,7% din totalul adulților din UE au fost vaccinați complet.

La începutul acestei săptămâni, UE a depășit Statele Unite în ceea ce privește proporția persoanelor care au primit cel puțin un vaccin, cu aproximativ 81 de doze de vaccin administrate acum la 100 de persoane din întreg blocul.

Cu toate acestea, diferențele între țări sunt mari. Olanda și Finlanda au vaccinat complet mai mult de 82% și respectiv 78% dintre adulți.

Însă doar 31% dintre oameni s-au vaccinat și cu rapelul în România, în timp ce în Bulgaria, mai puțin de 20% dintre oameni au primit chiar și o primă doză.

×
Subiecte în articol: vaccinuri România Bulgaria
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close