Antena 3 CNN Be EU Sara Cerdas, despre noul program european pentru sănătate: 12% din buget, pentru asigurare de stocuri

Sara Cerdas, despre noul program european pentru sănătate: 12% din buget, pentru asigurare de stocuri

Un nou program a fost creat la nivel european, ”UE pentru sănătate”. Acest program se va axa pe promovarea sănătății și pe prevenirea bolilor.

Sara Cerdas, despre noul program european pentru sănătate: 12% din buget, pentru asigurare de stocuri
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Țigănilă    |    09 Ian 2021   •   13:35

Sara Cerdas a vorbit sâmbătă la ”Be EU cu Sabina Iosub” despre noul program pentru sănătate. Potrivit ei, acest program se va axa pe ideea de a avea oameni mai sănătoși și o sănătate mai bună pe parcursul vieții.

”Statele membre au competențe în ceea ce privește oferirea de asistență medicală. Asta însemană că fiecare stat decide pentru sine, dar, la nivel european, vom oferi susținere în acest sens.

Be EU. Ce se poate face cu banii programului european de sănătate

Și pentru ieșirea din pandemie avem o rezervă importantă de produse medicale, ca să nu avem lipsuri, așa cum am văzut la începutul pandemiei și vom avea o nouă autoritate de sănătate la nivel european pentru urgențe care țin de sănătatea publică”, a spus Sara Cerdas, sâmbătă, la ”Be EU cu Sabina Iosub”.

Pe ce se va axa programul european de sănătate 

Unul dintre principalele obiective ale programului este reprezentat de sprijinirea statelor membre în dezvoltarea standardelor medicale de calitate la nivel naţional.

Be EU. Sara Cerdas, despre noul program pentru sănătate

Citiți și: Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță: Politica de sănătate europeană poate să ne crească și nouă nivelul sănătății în România

 

×
Subiecte în articol: Sara Cerdas Be EU cu sabina iosub
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close