Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță: Politica de sănătate europeană poate să ne crească și nouă nivelul sănătății în România

Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță: Politica de sănătate europeană poate să ne crească și nouă nivelul sănătății în România

Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță a vorbit la ”Be EU cu Sabina Iosub” despre cum poate beneficia România de pe urma programului european de sănătate.

Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță: Politica de sănătate europeană poate să ne crească și nouă nivelul sănătății în România
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Țigănilă    |    09 Ian 2021   •   13:10

Programul european de sănătate 2021 - 2027, în valoare de 5,1 miliarde de euro, are drept obiectiv remedierea deficienţelor expuse de COVID-19 şi sporirea calităţii şi capacităţii sistemelor sanitare din Uniunea Europeană.

Pe ce se va axa programul european de sănătate 

Unul dintre principalele obiective ale programului este reprezentat de sprijinirea statelor membre în dezvoltarea standardelor medicale de calitate la nivel naţional.

Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță, despre cum poate beneficia România de pe urma acestui program de sănătate

”Am pornit lupta pentru rezerve(...). Rezervele acestea strategice se constituie cu bani europeni în diverse state membre ale Uniunii Europene, inclusiv la noi. E foarte bine că ne-am implicat de la început. Se stabilesc aceste necesare și un stat membru cumpără în numele tuturor celorlalți necesarul de pe piața mondială. De ce? Ca să nu ne mai concurăm unii pe alții”, a spus Ștefănuță.

Be EU. Ce se poate face cu banii programului european de sănătate

”Am avut un an foarte greu(...). Ne uităm spre speranță și oportunitate. Politica aceasta de sănătate europeană poate să ne crească și nouă nivelul sănătății în România și cu asta și starea de bine și viața noastră în general”, a mai spus europarlamentul Ștefănuță, sâmbătă, la ”Be EU cu Sabina Iosub”.

Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță, despre noul program pentru sănătate

×
Subiecte în articol: Nicolae Ștefănuță be EU
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close