Antena 3 CNN Be EU Tudor Ionescu, candidat ALDE la europarlamentare: Locul României este în Europa!

Tudor Ionescu, candidat ALDE la europarlamentare: Locul României este în Europa!

Tudor Ionescu, candidat ALDE la europarlamentare: Locul României este în Europa!
de S.T.    |    24 Apr 2019   •   17:07

Tudor Ionescu, candidat ALDE la europarlamentare, a fost invitatul Sabinei Iosub la „Be EU”.

„Locul României este în Europa(...). Votul cetățenilor este esența democrației”, a spus Tudor Ionescu.

„Această campanie este foarte importantă din mai multe puncte de vedere. Acest Parlament European va vota viitoarea Comisie Europeană, viitorul Consiliul European, viitoarea conducere a Băncii Europene și cel mai important pentru noi românii va vota asupra următorului exercițiu financiar.

La nivel național vedem o campanie de deturnare a atenției. Nu este normal”, a adăugat el.

Întrebat ce poate face Parlamentul European pentru cetățenii din oricare stat al Uniunii, Tudor Ionescu a răspuns: „Putem acționa chiar dacă nu suntem în Parlamentul European.

Eu sunt consilier al municipiului București și am inițiat la nivelul municipiului introducere în lumea Uniunii Europene. Toți elevii din liceele Bucureștiului beneficiază în mod gratuit de acest modul. Sunt interesați, au fost foarte interesați chiar de la prima ediție și a trebuit să extindem programul”.

Tudor Ionescu: „Sunt mai multe comisii cele care mă interesează. Mi-ar face plăcere să fiu în Comisia LIBE, pentru că un liberal adevărat își va dori întotdeauna să apere drepturile și libertățile cetățenilor. Două din comisiile care mă interesa pe mine să le integrez ar fi zona de mediu și de protecție a animalelor, două din zonele în care eu activez foarte mult și am avut multe inițiative, și zona de afaceri europene unde avem și componenta externă”

Tudor Ionescu, despre prioritățile ALDE în Parlamentul European:

1 - românii să fie egali cu ceilalți cetățeni europeni

2 - aceeași calitate a produselor

3 - aderarea la spațiul Schengen.

„Una din problemele cele mai mari este aceea de a conștientiza că interesul României în momentul votului nu este de negociat! Acest interes al României nu se negociază.

În știință politică, în Parlamentul european, există două tipuri de vot, deși poate părea paradoxal.

Există votul pe ideologie, unde familiile politice votează într-o anumită direcție și votul național(...). Parlamentarii români pot vota întotdeauna în interesul României și al românilor, după care să voteze în dezvoltarea Uniunii Europene”.

Tudor Ionescu: Pentru români și pentru România este important să fim cu demnitate în Europa!

Mesajul lui Tudor Ionescu: „Aceste alegeri europarlamentare trebuie să fie concentrate pe cei care ne vor reprezenta mai departe. Pentru tot electoratul liberal am un singur mesaj: uitați-vă la lista PNL, unde sunt doar trei liberali - restul provin din alte medii - și uitați-vă la lista ALDE - 9 din 10 sunt liberali. Așa înțelegem noi să promovăm România cu demnitate în Europa și să putem să facem ca românii să fie tratați în mod egal”

Citiți și: Carmen Avram, candidat la europarlamentare din partea PSD: „Am simțit nevoia să mă implic”

Începând de luni, 22 aprilie, emisiunea „Be EU este şi live pe Facebook.

În fiecare seară, începând cu ora 17, candidaţii la alegerile europarlamentare vin în exclusivitate să discute cu Sabina Iosub despre planurile lor.

Puteţi interveni în direct în dezbatere prin intermediul secţiunii de comentarii a paginii de Facebook. 

 

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close