Antena 3 CNN Politică Amendamente PDL la legile de austeritate. Cei care investesc un milion de euro, scutiţi de impozit

Amendamente PDL la legile de austeritate. Cei care investesc un milion de euro, scutiţi de impozit

Amendamente PDL la legile de austeritate. Cei care investesc un milion de euro, scutiţi de impozit
Sursa foto: Sulfina Barbu
04 Iun 2010   •   17:35

Parlamentarii au depus până vineri şapte propuneri de amendare a pachetului de măsuri pentru care Guvernul urmează să-şi asume răspunderea în Parlament. Cel mai important amendament priveşte scutirea de impozit pe profit pentru investitorii nou înfiinţaţi care investesc un milion de euro.

Amendamentele parlamentarilor PDL vizează majorarea de la 50% la 80% a cotei din dividentele intreprinderilor de stat care se varsă la buget, deducerea fiscală pe bază de bon fiscal a unui procent de 10% din TVA pentru lucrările de renovare modernizare a locuinţelor şi clădirilor, scutirea de impozit pe profit, pe o perioadă de cinci ani, pentru companiile nou înfiinţate care investesc un milion de euro şi crează noi locuri de muncă.

"PDL mai propune ca prin Codul de procedură fiscală să se facă direct compensarea obligaţiilor, adică de exemplu, dacă o firmă are de plătit TVA, dar are de primit CAS, să se compenseze. Acest lucru va debloca mediul de afaceri", a explicat deputatul PDL, Sulfina Barbu, unul din iniţiatori.

Ea a arătat că o altă propunere prevede ca solicitările de amînare la plată a obligaţiilor fiscale să poată fi depuse pînă pe 30 iunie 2011.

"Mai propunem ca nivelul dobînzii de întârziere să fie de 0,04% şi nu de 0,05%, cât este acum, pentru fiecare zi de întârziere. Cu aceste măsuri Ministerul de Finanţe a fost de acord", a precizat Sulfina Barbu.

Potrivit Sulfinei Barbu, "un grup de lucru" al PDL format din ea, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Vasile Gherasim, au lucrat de două săptămâni la aceste amendamente pentru a găsi soluţii la deblocarea mediului de afaceri şi relansarea economiei în România.

Parlamentarul democrat-liberal a precizat că propunerile au fost discutate vineri şi acceptate de Ministerul de Finanţe şi urmează să fie analizate de Guvern în şedinţa de duminică.

"Aceste propuneri vor fi analizate de Guvern în şedinţa de duminică şi ce se poate se va introduce în pachetul de măsuri şi ce nu, vom face proiect de lege sau ordonanţă de urgenţă", a precizat deputatul PDL.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close