Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Biserica fortificată din Criţ, judeţul Braşov

România la înălţime: Biserica fortificată din Criţ, judeţul Braşov

România la înălţime: Biserica fortificată din Criţ, judeţul Braşov
03 Iul 2014   •   13:01

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Pe locul actualei biserici se gasea o biserica veche, din piatra, consemnata documentar pentru prima data în 1270. Vechea biserica a fost demolata în 1810 si în 1814 a început constructia actualei biserici, în stil neoclasic.

În secolul XV a fost ridicat un zid de incinta cu contur oval neregulat. Se mai pastreza patru din cele cinci turnuri initiale. În sec. XIX a fost demolat zidul interior, iar în 1909 au fost demolate partial magaziile pentru provizii. În 1908, s-a practicat o poarta prin turnul de vest, pentru a permite trecerea dricului. De aceea, turnul se numeste în prezent Leichenturm (turnul cadavrelor).

Turnul din sud, în care se gasea poarta principala, fusese prevazut cu ghidaje pentru poarta buscata. Acesta s-a naruit în 1925. În 1955 s-a naruit si turnul din nord, dar a fost reconstruit în 1957, cu doua etaje.

În biserica se gasesc lazi datate 1666 si 1724. Bancile pictate dateaza din anul 1793. Pe clopote sunt inscriptionati anii 1549 si 1551.

Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close