Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Biserica fortificată din Hărman, un loc plin de istorie

România la înălţime: Biserica fortificată din Hărman, un loc plin de istorie

România la înălţime: Biserica fortificată din Hărman, un loc plin de istorie
de S.T.    |    25 Iun 2014   •   18:52

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Puternica cetate taraneasca din Harman a fost construita in jurul bazilicii mentionate pentru prima data in documentul regal din 1240, prin care mai multe biserici din Tara Baresi si domeniile lor erau conferite ordinului calugarilor cistercieni.

Bazilica romanica trinavata, dedicata Sf. Nicolae, pastreaza absida semicirculara si ferestrele originare cu urme de picturi murale vizibile pe exterior.

Navele laterale ale bisericii pastreaza sistemul de boltire in cruce. Boltinel navei principale si corului au fost distruse intr-un puternic incendiu si au fost refacute in anul 1595.

Turnul clopotnita de pe latura de vest a fost construit in sec. XIV iar incinta inelara a cetatii din jurul bisericii a fost construita in sec. XV cu turnuri prismatice care dau ansamblului expresia volumetrica specifica cetatilor medievale.

La interiorul zidului de incinta, camarile de provizii au fost dispuse perimetral pe doua niveluri, si, ca particularitate, desupra navei laterale de sud a bazilicii.

La parterul turnului de est al cetatii se pastreaza capela funerara din sec.XIV, ce adaposteste valoroase picturi murale in stil gotic tarziu, datand de la sf sec.XV. Frescele, alcatuind unul dintre putinele ansambluri medievale pastrate integral in Transilvania, ilustreaza trei teme iconografice majore: "Judecata de apoi", "Rastignirea" si "Glorificarea Sfintei Fecioare Maria".


Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close