Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime. Cetatea Colţeşti, judeţul Alba

România la înălţime. Cetatea Colţeşti, judeţul Alba

România la înălţime. Cetatea Colţeşti, judeţul Alba
10 Iun 2014   •   14:56

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Cetatea Colţeşti este situată în imediata apropierea a satului Colţeşti din comuna Rimetea, judeţul Alba. Cetatea a fost construită în 1296 de subvoievodul Thoroczkay, având ca scop apărarea şi refugiul din calea hoardelor tătare.

Fiind deja prădaţi în câteva rânduri de tătari, locuitorii din Rimetea şi Colţeşti au ridicat cetatea pe o stâncă de profil calcaros înaltă, astfel încât să fie cât mai greu de cucerit. Pe turnul său nordic, înalt de peste 20 de metri, încă există inscripţia care atribuie construirea cetăţii familiei Thoroczkay.

Mai târziu, în anul 1470, cetatea a fost confiscată de Matei Corvin şi dată în grija voievodului Transilvaniei, însă, după 40 de ani, în 1510, revine familiei Thoroczkay.

În 1514, a fost devastată de ţăranii lui Gheoghe Doja, iar lovitura de graţie  a fost dată de trupele imperiale austriece conduse de generalul Tiege, care, la 1713, au distrus o bună parte din cetate. Acest gest a venit ca urmare a opoziţiei nobililor Thoroczkay faţă de anexarea Transilvaniei de către Imperiul Habsburgic.

În prezent, din cetate se mai păstrează două turnuri şi o parte însemnată a zidurilor laterale.


Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close