Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Cetatea Şoimoş, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România

România la înălţime: Cetatea Şoimoş, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România

România la înălţime: Cetatea Şoimoş, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România
de S.T.    |    20 Mai 2014   •   14:23

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Cetatea Şoimoş se află pe malul drept al Mureşului, vizavi de Lipova şi deasupra satului cu acelaşi nume, pe dealul Cioaca Tăutului. A fost construită după primele invazii ale tătarilor în zonă. Prima atestare documentară datează din anul 1278, când banul Pál donează „Castrum Somos” fiilor fratelui său.

Rolul ei a crescut constant începând cu voievodul Ladislau Kán al II-lea care a stăpânit cetatea prin doi interpuşi care erau şi comiţi de Arad: Alexandru (1310) şi Dominic (1311). După 1315 ajunge domeniu regal, fiind reşedinţa comiţilor şi vicecomiţilor de Arad. Către mijlocul secolului al XV-lea este donată succesiv, trecând prin mâinile mai multor stăpâni, în final regele Vladislav I donând-o familiei Ország (1440-1444).

În anul 1456 a intrat în posesia lui Iancu de Hunedoara, care apoi a dăruit-o căpitanului husit ceh Jan Giskra în 1471.

Săptămânal, la Antena 3 veţi putea vedea cel puţin 3 obiective turistice din ţara noastră filmate de la înălţime. Totul e posibil după investiţii de mii de euro în drone, accesorii şi alte echipamente.

Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close