Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Măgura Uroiului, un „monument al naturii” atât din punct de vedere geologic, cât şi biologic

România la înălţime: Măgura Uroiului, un „monument al naturii” atât din punct de vedere geologic, cât şi biologic

România la înălţime: Măgura Uroiului, un „monument al naturii” atât din punct de vedere geologic, cât şi biologic
08 Oct 2014   •   15:16

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Magura Uroiului este declarata „monument al naturii” atât din punct de vedere geologic, cât si biologic. Geologii spun ca aici se gasesc concentrate, pe o arie relativ restrânsa, mai multe tipuri de minerale rare. Tot ei spun ca dealul s-a format ca urmare a activitatilor vulcanice intense din zona, în urma cu milioane de ani.

Mozaicul de plante adunat pe Magura Uroiului i-a facut si pe biologi sa-l declare ca zona protejata. Este vorba de sute de specii de plante concentrate pe 10 hectare, de la salcâmi galbeni pâna la trandafiri salbatici. Fauna nu este atât de spectaculoasa. Totusi, aceia care vor sa viziteze zona trebuie sa fie cu bagare de seama mai ales vara, deoarece pe Magura Uroiului traiesc viperele cu corn, unele dintre cele mai periculoase reptile din România.

Arheologii au gasit aici urme de locuire umana înca din neolitic. Unii acrediteaza ideea ca pe deal ar fi existat o cetate dacica. Nici teoria unui castru roman ridicat la Uroi nu este respinsa. Cert este ca la forma actuala a dealului au contribuit din plin carierele de piatra, care au functionat aici începând de pe vremea romanilor si pâna în urma cu doua veacuri.

De pe DN 7, înca dinainte sa intri în Orastie, spre Deva, poti zari silueta Magurei Uroiului, un deal care aduce mult cu o cusma de dac. E ciudat si-n acelasi timp spectaculos. Pe partea sa nordica are un versant lin. Pe celelalte laturi, panta e serios înclinata, pe o buna portiune fiind, practic, un perete stâncos, înalt de peste 100 de metri.


Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close