Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Antonescu: PNL nu poate fi ademenit cu un loc călduţ la guvernare

Antonescu: PNL nu poate fi ademenit cu un loc călduţ la guvernare

Antonescu: PNL nu poate fi ademenit cu un loc călduţ la guvernare
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    25 Mai 2014   •   22:53

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus, duminică seară, după exit-pollul rezultatelor europarlamentarelor, că PNL nu poate fi ademenit cu un loc călduţ la guvernare, precizând că nu va lăsa România "pe mâna baronilor roşii".

"Indiferent de rezultatul acestor alegeri, îi asigur pe români, pe cei care au votat PNL, că PNL îşi va respecta demnitatea, principiile şi hotărârile, că PNL nu ia mită, că PNL este singurul partid care pe baza principiilor şi în virtutea unor valori, a fost capabil să părăsească o guvernare şi ca atare nu poate fi ademenit cu un loc mai mult sau mai puţin călduţ la guvernare. Nu vom lăsa România pe mâna baronillor roşii. PNL va fi, aşa cum e consacrat, principala forţă politică în luptă în continuare în toamna acestui an, împotriva pesedizării României", a spus Antonescu.

"Nu vom lăsa România pe mâna baronilor roşii, indiferent de exit-poll-uri şi indiferent de rezultatul acestor alegeri. PNL va fi, aşa cum e deja consacrat, principala forţă politică în luptă şi în continuare în toamna acestui an împotriva pesedizării României. PNL va lupta şi în 2014, aşa cum a făcut-o şi în 1996, aşa cum făcut-o în 2004 şi aşa cum a făcut-o în 2012, împotriva tentativei oricui de a instaura un partid stat la conducerea României", a mai declarat preşedintele PNL.

El a precizat că acest "război nu s-a terminat indiferent cât de veseli sunt unii astăzi în urma unor exit-poll-uri sau unor rezultate oficiale aşa cum le vom vedea".

Antonescu a precizat că PNL va reprezenta speranţa şi proiectul de occidentalizare a României împotriva "feudalismului roşu, în ediţie PSD, revăzută şi adăugită".

"Acest lucru îl spun toţi liberalii adevăraţi, iar cei care îşi închipuie că doi sau trei sau cinci liberali capturaţi din diferite motive pot să substituie voinţa unui partid care de 139 de ani trăieşte din valori şi nu din pomeni se înşală amarnic. Iar războiul care abia a început, şi nicidecum nu s-a încheiat, va dovedi acest lucru", a mai declarat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că de luni liderii PSD sunt dispuşi să se aşeze la masă cu liderii PNL care doresc refacerea USL, spunând că ar trebui să plătească cei care au jucat la poker soarta Uniunii şi au pierdut la cacealma.

Crin Antonescu declarase, în mai multe rânduri, că dacă PNL obţine sub 20% la europarlamentare va demisiona de la şefia partidului. PNL este creditat cu un scor sub 15% potrivit exit-poll-urilor publicate după euroalegerile de duminică.

Citiţi şi Norica Nicolai (PNL): Excludem categoric o alianţă cu Elena Udrea

Iată exit-poll-ul alegerilor din 25 mai

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close