Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Rafila, despre lupta cu COVID-19: ”Asta e soluția, nu e complicat”

Dr. Rafila, despre lupta cu COVID-19: ”Asta e soluția, nu e complicat”

Profesorul Alexandru Rafila cere testare extinsă și rapidă în lupta cu noul coronavirus.

Dr. Rafila, despre lupta cu COVID-19: ”Asta e soluția, nu e complicat”
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Țigănilă    |    26 Noi 2020   •   21:38

”Ne dorim să reducem transmiterea. E primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă vrei să controlezi o epidemie. Trebuie să poți să faci anchete epidemiologice extinse, eu am înțeles de la domnul ministru că nu prea se fac anchete epidemiologice”, a spus, joi, la Antena 3 dr. Alexandru Rafila.

”Nu știu dacă o să facem noi testare în masă, dar vreau să spun testare extinsă acolo unde trebuie și acolo unde am număr mare de cazuri”, a adăugat el.

Potrivit lui Rafila, ar trebui testați toți contacții unei persoane infectate.

”Am testarea rapid, am rezultatul rapid și pot să intervin rapid. Dacă fac testarea dupa 6 zile n-am făcut nimic”, a mai spus Alexandru Rafila la ”Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”.

Rafila: ”Asta e soluția, nu e complicat!”

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că testarea extinsă înseamnă testarea tutoror celor din focare. În plus, anchetele epidemiologice să fie făcute corect. ”Asta e soluția, nu e complicat”, conchide Rafila.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, deschide lista PSD București pentru Camera Deputaților.

Coronavirus în România, 26 noiembrie 2020. Un nou record negativ în secțiile de ATI

Coronavirus în România, 25 noiembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 171 de noi decese, 9.005 de persoane infectate cu COVID, în timp ce avem parte de un nou record negativ la ATI: 1.226 persoane sunt internate la terapie intensivă.

Pe teritoriul României, 48.458 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.376 de  persoane se află în izolare instituționalizată.

De asemenea, 70.873 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 58 de persoane.

Citiți și: COVID-19. Declarația neașteptată a OMS: Este posibil să fie mai mulți!

×
Subiecte în articol: teste coronavirus
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close