Antena 3 CNN Coronavirus Aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19

Aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19

A apărut First Contact, prima aplicație din România care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19.

Aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    26 Noi 2020   •   18:05

În România a apărut aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Se numește First Contact.

Cum funcționează aplicația

Odată ce este instalată, va avertiza utilizatorul dacă a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Aplicația păstrează anonimatul și nu este posibilă localizarea sau urmărirea utilizatorului.

Fiecare utilizator poate semnala dacă este infectat. În acest moment, doar șase țări din Uniunea Europeană nu beneficiază de o astfel de aplicație.

Aplicația anti-COVID se împiedică în birocrație

Silviu Alexandru Alexe, unul dintre cei care au creat această aplicație, spune că aplicația este disponibilă pentru Android. 

”E o problemă. Apple cere o hârtie de la autoritățile sanitare ale țării ca să permită aplicației să meargă în background. Am pornit cu Android, 80% din populația are Android.

Am avea nevoie de sprijinul autorităților să ne dea o aprobare pentru a extinde și pentru iPhone”, a spus Silviu Alexe.

Aplicația anti-COVID păstrează anonimatul tuturor celor implicați: atât cei care avertizează (cei infectați), cât și cei care sunt avertizați că au fost expuși contaminării (contacții celor infectați).

 

×
Subiecte în articol: aplicatie coronavirus COVID-19
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close