x close

Arafat: Al doilea italian care a călătorit în România nu are coronavirus. Se oprește căutarea celor cu care a intrat în contact

de A.M.P    |    28 Feb 2020   •   15:23
Arafat: Al doilea italian care a călătorit în România nu are coronavirus. Se oprește căutarea celor cu care a intrat în contact 482 Antena 3

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că cel de-al doilea italian care a călătorit în România nu este infectat cu coronavirus, așa cum s-ar fi anunțat anterior.

Arafat a precizat că acesta a fost plasat în carantină la domiciliu deoarece a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, depistat pozivit cu coronavirus și internat într-un spital din Rimini.

"Un aspect pe care vreau să îl subliniez pentru că am fost întrebat despre un al doilea italian care a călătorit cu cazul 0. Astăzi am fost anunțați că persoana nu este confirmată și doar pentru că am călătorit cu pacientul 0 se află în izolare la domiciliu în Italia. Astea sunt informații pe care le-am primit astăzi în Italia și astfel se oprește căutarea lui și a contacților celei de-a doua persoană", a anunțat Raed Arafat.

România are, începând de vineri, trei cazuri confirmate cu coronavirus, după ce oficialii din Sănătate au anunțat că un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara au fost testați pozitiv la acest virus nou. Ambele persoane au călătorit în Italia și au venit în România cu simptome de gripă nouă.

 

Citeşte mai multe despre:

coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati