Antena 3 CNN Coronavirus Pacientă de 80 de ani, dialog cu medic UPU: "Nu m-am vaccinat, am auzit că o să rămân sterilă"

Pacientă de 80 de ani, dialog cu medic UPU: "Nu m-am vaccinat, am auzit că o să rămân sterilă"

În valul patru al pandemiei COVID, când paturi ATI nu mai sunt disponibile şi apar poze cu asistente medicale care se odihnesc într-o cutie de carton, bătrânii le explică medicilor că nu se pot vaccina din cauza unor temeri despre care au auzit de la alţii.

Pacientă de 80 de ani, dialog cu medic UPU: "Nu m-am vaccinat, am auzit că o să rămân sterilă"
Sursa foto: Hepta | Mediafax_Foto-Andreea_Alexandru
de Milena Niță    |    19 Oct 2021   •   12:56

Este şi cazul doctoriţei şefe de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Sf. Pantelimon din Bucureşti care a redat un dialog greu de crezut pe care l-a avut cu o bătrână, potrivit alephnews.ro.

Medicul spune că nu știe cum să mai dovedească ceea ce se întâmplă cu adevărat în spitale și a redat un dialog pe care l-a avut cu o pacientă de 80 de ani, venită la spital la Camera de gardă.

"Efectiv nu știu ce să mai zic. Ni s-au spus să dăm imagini. Încep să cred că lumea este rea. 

Nu știu ce s-ar putea face (pentru a convinge populația să se vaccineze - n.r.). Poate să iei pe cineva și să vadă live și lumea tot nu crede. Nu poți să vii tu, persoană în vârstă de aproape 80 de ani, și să-mi spui "nu m-am vaccinat pentru că am auzit de la televizor că o să rămân sterilă". Nu poți!", a declarat șefa UPU de la Spitalul "Sf. Pantelimon" din Bucureşti, Fiorella Mitoiu.

Şef UPU Spital Pantelimon: "La cum evoluează lucrurile, nu cred că se vor termina prea curând"

"Noi sperăm să mai dureze cel mult o lună (situația în care se găsește în prezent România - n.r.), dar la cum evoluează lucrurile în ultimele zile nu cred că se vor termina prea curând, pentru că toți acești pacienți care intră acum, zilele astea, în camerele de gardă, au nevoie de mult timp pentru a putea fi trecuți peste", a continuat medicul.

Şefa UPU de la Spitalul Pantelimon este cea care a făcut şi poza în care o asistentă îmbrăcată în combinezon se odihnește într-o cutie de carton, pe holul spitalului. Ea a spus că fotografia este reală și medicii sunt epuizați.

"Noi nu avem cabinete pentru medici și asistenți. Pentru asistenți, în toată UPU există o singură încăpere destinată lor, care este un vestiar, un loc unde practic ei se schimbă și este undeva în afară.

"Asistentă nu dormea, pur și simplu moțăia şi a găsit un loc unde să mai poată sta"

(...) Deja pacienții sunt peste tot în UPU, sunt pe holuri, sunt în toate camerele posibile, toate zonele de așa-zise urgențe minore, urgențe chirurgicale au fost transformate în zone pentru pacienți COVID pozitivi. Pe holurile spitalului sunt pacienți, sunt aduse paturi din spital și sunt pacienți cu necesar de oxigen, fiecare cu butelia lui sau pe scaune.

Atunci când situația o permite, pacienții stau efectiv pe scaun. Asta în condițiile în care trebuie să țineți cont că spitalul nostru nu este un spital suport COVID.

Totuși, secția de Medicală și secția de Cardiologie au fost desființate și practic tot etajul 4 este transformat într-o secție pentru pacienți pozitivi cu necesar de oxigen și la etajul 5, jumătate din secția de Ortopedie a fost transformată în secție de Terapie pentru pacienții COVID pozitivi.

Fotografia este făcută chiar de mine și este o asistentă care nu dormea, pur și simplu moțăia dimineața și a găsit un loc unde să mai poată sta", a spus dr. Fiorella Mitroiu.

Asistentă surprinsă când se odihneşte într-o cutie la Spitalul “Sf. Pantelimon“ din Capitală

Imaginea epuizării cadrelor medicale din spitale. O asistentă de la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon“ din Capitală a fost surprinsă când se odihnește câteva momente, între mult prea multele cazuri grave din UPU.

Imaginea a fost postată duminică seara, de RO-Vaccinare pe pagina de socializare a instituţiei, alături de un apel de conștientizare a situaţiei critice în care se află acum spitalele din ţara noastră.

Foto: Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon“ din București

"Epuizare…O asistentă medicală de la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon“ se odihnește preț de câteva momente, între mult prea multele cazuri grave din UPU", se arată în mesaj.

Incidența COVID în Capitală, în continuă creştere: sare de 16 la mia de locuitori

Rata de infectare cu coronavirus a crescut la Bucureşti, marți, comparativ cu ziua de luni, însă procentul este unul mic. 

Potrivit DSP București, rata de infectare la nivelul Bucureștiului este de 16,44 la mie, față de 16,42 la mie cât a fost luni.

Vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de carantinere a Bucureștiului și a județului Ilfov. 

×
Subiecte în articol: vaccin sterilitate
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close