Antena 3 CNN Coronavirus Bill Gates donează 150 de milioane de dolari pentru vaccinul împotriva COVID-19

Bill Gates donează 150 de milioane de dolari pentru vaccinul împotriva COVID-19

Mișcare fabuloasă în criza de coronavirus din lumea întreagă! Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, donează încă 150 de milioane de dolari pentru vaccinul împotriva COVID-19.

Bill Gates donează 150 de milioane de dolari pentru vaccinul împotriva COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    09 Aug 2020   •   22:45

Suma donată de Bill Gates va merge către Serum Institute, cel mai mare producător de vaccinuri, care va produce 100 de milioane de doze cu doar 3 dolari doza. Mai mult, fundaţia lui Gates spune că va oferi transport gratuit pentru dozele care trebuie să ajungă în zonele sărace ale planetei.

Bill Gates, considerat unul dintre cei mai bogați oameni din lume, s-a mai implicat în producția vaccinurilor și în trecut. Mai exact, fundația lui a cheltuit, în ultimii 20 de ani, 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea diverselor vaccinuri. 350 de milioane au fost investiţi numai în vaccinul anti-Covid.

„Încercăm să ne asigurăm că vaccinul va fi disponibil nu numai în ţările bogate, dar şi în ţările în curs de dezvoltare şi va fi în beneficiul tuturor dacă obţinem asta”, a transmis Bill Gates.

Când va fi lansat un vaccin anti-covid

Există numeroase opinii legate de momentul apariției unui vaccin împotriva virusului ucigaș. Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, spune că sunt indicii bune ca un vaccin să fie lansat până la finalul acestui an.

„Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, a declarat Kyriakides.

Cel mai optimist scenariu este cel al președintelui SUA, Donald Trump, care crede că vom avea un vaccin până în luna noiembrie. "Mai curând decât sfârşitul anului, ar putea fi mult mai curând", a mai afirmat el.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis, la începutul săptămânii, că s-ar putea să nu fie dezvoltată niciodată o ”soluţie magică” împotriva noului coronavirus.

”Un anumit număr de vaccinuri se află de-acum în faza a treia a testelor clinice, iar noi sperăm să dispunem de un anumit număr de vaccinuri eficiente care să ajute oamenii împotriva infecţiei. Însă nu există o soluţie magică, pentru moment, şi ar putea să nu existe niciodată”, a transmis directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Sunt multe vaccinuri în curs de testare, unele se află în ultima etapă a testelor clinice şi există speranţă. Asta nu înseamnă că vom primi vaccinul, iar cel puţin viteza cu care am atins nivelul la care ne aflăm azi este fără precedent. Unii se tem că nu vom putea dispune de un vaccin eficient sau că protecţia ar dura doar câteva luni, nu mai mult. Însă atât timp cât testele clinice nu se încheie, nu vom şti”, a mai spus șeful OMS.

×
Subiecte în articol: Bill Gates coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close