Antena 3 CNN Coronavirus CEO-ul Pfizer: Vom avea un vaccin anti COVID până în septembrie. Peste 100 de milioane de doze deja produse

CEO-ul Pfizer: Vom avea un vaccin anti COVID până în septembrie. Peste 100 de milioane de doze deja produse

Compania Pfizer este din ce în ce mai încrezătoare că eforturile sale de a dezvolta un vaccin contra noului coronavirus vor avea succes. Într-un interviu din 7 iulie pentru TIME, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că e de părere că aprobarea Administrației Alimentelor și a Medicamentului ar putea veni imediat după octombrie.

CEO-ul Pfizer: Vom avea un vaccin anti COVID până în septembrie. Peste 100 de milioane de doze deja produse
Sursa foto: Hepta
de Mirabela Vasile    |    13 Iul 2020   •   15:43

Pe baza unor rezultate promițătoare, într-un proces în stadiu incipient lansat pe 1 iulie, Pfizer a mărit enorm proiecțiile pentru numărul de doze pe care le va produce în acest an, de la zeci de milioane la 100 de milioane. De asemenea, Bourla a dezvăluit că Pfizer a început discuții comerciale cu guvernele din întreaga lume despre câte doze vor primi.

Bourla este atât de convins că gigantul său farmaceutic global de 52 de miliarde de dolari este pe drumul cel bun încât a decis că Pfizer va începe să producă vaccinul înainte de a primi aprobarea FDA. Este o mișcare pe cât  de riscantă, pe atât de neortodoxă. Vaccinul Pfizer, dezvoltat împreună cu partenerul său biotehnologic german BioNTech, folosește o nouă abordare bazată pe genetică numită mesager ARN; Bourla recunoaște că până în prezent nu a fost aprobat niciun vaccin cu mesagerie ARN pentru prevenirea bolilor infecțioase.

Aproape 200 de vaccinuri anti COVID, în dezvoltare

Cursa pentru a dezvolta un vaccin este una dintre cele mai consecvente și urgente provocări științifice ale timpului nostru și există 180 de vaccinuri în dezvoltare, potrivit Institutului Milken. Alți CEO-uri farmaceutice au fost mai puțin agresivi în proiecțiile lor despre momentul în care vor fi disponibile vaccinurile, ceea ce sugerează că orice vaccin este la cel puțin un an.

Pfizer urmează să lanseze un studiu clinic pe scară largă mai târziu în iulie, care va implica 30.000 de persoane în 150 de locații până la sfârșitul perioadei de testare. Bourla, în vârstă de 58 de ani, născută în Grecia și instruit să fie medic veterinar înainte de a-și desfășura activitatea în rândurile de la Pfizer, intenționează să vizeze vaccinul pentru a face profit, însă consideră că guvernele ar trebui să distribuie primele doze celor mai vulnerabili, nu. cost.

×
Subiecte în articol: Pfizer ceo coronavirus vaccin
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close