Antena 3 CNN Coronavirus O companie farmaceutică a vândut bețișoare nazale folosite, pentru depistarea COVID-19. Angajații indonezieni au fost arestați

O companie farmaceutică a vândut bețișoare nazale folosite, pentru depistarea COVID-19. Angajații indonezieni au fost arestați

Mai mulți angajați ai unei companii farmaceutice au fost arestați în Indonezia după ce au fost acuzați că au spălat și au revândut chituri nazale de testare a COVID-19.

O companie farmaceutică a vândut bețișoare nazale folosite, pentru depistarea COVID-19. Angajații indonezieni au fost arestați
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    05 Mai 2021   •   12:09

Până la 9.000 de pasageri de pe un aeroport din Medan ar fi fost supuși procedurii de testare pentru COVID-19 cu bețișoare nazale folosite, transmite BBC.

În continuare ar putea fi deschis un proces pe numele companiei de stat Kimia Farma, a cărei angajați sunt acum arestați. 

Poliția crede că schema de înșelătorie se întâmplă din decembrie anul trecut pe aeroportul Kualanamu din Medan, Sumatra de Nord.

Pasagerilor li se cere să aibă un test negativ dacă doresc să zboare, iar aeroportul oferă opțiunea de a face testarea pe cale nazală la fața locului. Autoritățile aeroportului au folosit kiturile de testare rapidă furnizate de Kimia Farma.

În urma plângerilor din partea pasagerilor, care susțin că au primit rezultate fals pozitive la teste, poliția a trimis un ofițer sub acoperire săptămâna trecută.

Săptămâna trecută, cinci angajați ai Kimia Farma - inclusiv managerul companiei - au fost arestați. Suspectii sunt acuzați ca au încălcat legea prin spalarea bețelor nazale si reambalarea acestora spre vânzare.

Presa locală a declarat că autoritățile au compilat rapoarte de la 23 de martori și investighează dacă profitul din înșelătorie, estimat la aproximativ 124.800 de dolari, a fost  folosit pentru finanțarea construcției unei case fastuoase pentru unul dintre suspecți. 

Kimia Farma, care are sediul central în capitala Jakarta, a concediat de atunci personalul implicat și a promis că va intensifica controalele interne.

Săptămâna aceasta, doi avocați care au zburat frecvent prin aeroportul Kualanamu în ultimele luni, au declarat că intenționează să dea în judecată compania Kimia Farma, relatează South China Morning Post.

Într-un proces colectiv, ei speră să obțină 1 miliarde de rupii pentru fiecare pasager care a fost afectat de schemă.

 

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close