Antena 3 CNN Coronavirus Ludovic Orban: ”Nu există nicio discuţie despre starea de urgenţă”

Ludovic Orban: ”Nu există nicio discuţie despre starea de urgenţă”

Premierul Ludovic Orban susține că nu se pune problema unei reintroduceri a stării de urgenţă.

Ludovic Orban: ”Nu există nicio discuţie despre starea de urgenţă”
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    19 Noi 2020   •   09:15

”Nu există nicio discuţie despre starea de urgenţă”, a afirmat şeful Guvernului.

Potrivit lui Ludovic Orban, starea de alertă oferă autorităţilor instrumente care pot contribui la gestionarea crizei sanitare. 

Orban a făcut apel la primari să colaboreze cu autorităţile în aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.
 
”Mai avem o problemă cu primarii: noi nu putem, de exemplu, să suspendăm autorizaţia unei terase care s-a închis şi care nu respectă regulile. Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor.

Primarii trebuie să se implice şi să folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru (..) a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: "Este posibil ca primele doze de vaccin să sosească în decembrie. Dacă aş spune că suntem pregătiţi, v-aş minţi"

Institutul Național de Sănătate publică a actualizat modul în care persoanele suspecte de coronavirus trebuie testate. Totodată, INSP a întocmit și lista categoriilor de persoane pentru care se recomandă testarea.

Potrivit noilor reguli, sunt 14 categorii de persoane care trebuie testate prioritare. Pe primul loc este personalul medical și auxiliar din spitale care prezintă simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19.

Următorii sunt pacienții care au un rezultat pozitiv la testul rapid pentru antigenul SARS CoV-2 și contacții direcți simptomatici ai cazurilor confirmate. 

Vezi AICI cine are prioritate la testarea pentru COVID-19

Până miercuri, 18 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 383.743 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 261.387 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.269 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până miercuri, 9.429 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citiți și: Erori zilnice în anchetele epidemiologice ale DSP! Instituțiile și spitalele lucrează cu sisteme informatice diferite

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban stare urgenta
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close