Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban: "Este posibil ca primele doze de vaccin să sosească în decembrie. Dacă aş spune că suntem pregătiţi, v-aş minţi"

Ludovic Orban: "Este posibil ca primele doze de vaccin să sosească în decembrie. Dacă aş spune că suntem pregătiţi, v-aş minţi"

Premierul Ludovic Orban a vorbit în această seară la un post de televiziune despre vaccinarea anti-COVID şi a spus că primele doze de vaccin ar putea ajunge în România chiar luna viitoare.

Ludovic Orban: "Este posibil ca primele doze de vaccin să sosească în decembrie. Dacă aş spune că suntem pregătiţi, v-aş minţi"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    18 Noi 2020   •   22:55

Invitat în platoul unei televiziuni, Ludovic Orban a declarat că primele doze de vaccin vor sosi probabil în România, luna viitoare.

"Este posibil să sosească şi în decembrie, cel mai probabil.

În ordinea de priorităţi, pe primul loc sunt cadrele medicale, toţi cei care lucrează în sistemul de sănătate şi care sunt în prima linia a bătăliei.

Urmează persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, persoanele cu alte boli, care pot să dezvolte forme severe.

Urmează cei care lucrează în zone critice, în zone esenţiale, de exemplu servicii de apă, servicii de energie, care sunt strategice.", a spus Ludovic Orban la România TV.

"Vaccinarea nu este obligatorie, dar vaccinarea este gratuită. Statul va achiziţiona toate dozele. Vaccinarea va fi gratuită pentru toate categoriile de populaţie", a mai explicat Ludovic Orban

Întrebat de moderatorul Victor Ciutacu dacă absolut toată lumea va beneficia de vaccin, premierul a reformulat: "Cei care sunt în planul de vaccinare"

Victor Ciutacu a plusat şi a întrebat dacă el se poate vaccina gratuit, la care premierul i-a răspuns că da.

"S-a stabilit o ordine de priorităţi, pentru că nu vor veni dintr-o dată toate cantităţile achiziţionate. Contractul la nivel european este pe 200 de milioane certe şi încă o rezervă de 100 de milioane, deci 300 de milioane de doze"

Premierul nu a ştiut să spună exact şi câte doze vor ajunge în România. Acest lucru a fost clarificat cu o zi în urmă de Alexandru Rafila care a spus că prima tranşă de vaccinuri va cuprinde un milion de doze.

În continuare, Ludovic Orban a făcut şi un anunţ îngrijorător, spunând că România nu este pregătită pentru distribuirea vaccinului către populaţie. "Dacă v-aş spune că suntem pregătiţi, v-aş minţi. Ne pregătim!", a fost răspunsul dat moderatorului emisiunii.

 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban COVID-19
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close