Antena 3 CNN Coronavirus A apărut o nouă tulpină COVID românească. Medic: ”Din nefericire am observat o modificare în simptomatologie”

A apărut o nouă tulpină COVID românească. Medic: ”Din nefericire am observat o modificare în simptomatologie”

Medicii sunt în alertă. Este posibil să fi apărut o nouă tulpină COVID românească, după ce au constatat forme tot mai agresive ale bolii în ultimele săptămâni.

A apărut o nouă tulpină COVID românească. Medic: ”Din nefericire am observat o modificare în simptomatologie”
Sursa foto: Gabriel Kuchta/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    25 Oct 2021   •   10:01

Deja au fost recoltate probe de la câţiva pacienţi infectați pentru a fi efectuată secvenţierea.

”Da, din nefericire am observat o modificare în simptomatologia pacienților COVID care sunt infectați cu varianta Delta. În momentul de față pacienții se prezinta în triaj… cu forme ale bolii ce necesită suport din punct de vedere al oxigenoterapiei în doze mici.

Discutam undeva intre 3 până la 5l de oxigen pe minut. Ne-am dori să nu existe așa ceva, nu ne am dori să mai aparem și din acest punct de vedere în lumea medicala cu o tulpina românească.

Acest semn e mai mult decât îngrijorător și anume necesarul crescut de oxigen într-un interval scurt, asta ne aduce semne mari de întrebare. Poate e aceeași tulpina delta dar și-a schimbat tipicul sau discutam despre o alta tulpina așa acum spuneam pune probleme foarte mari din punct de vedere al îngrijirii pacienților” ne-a explicat medicul Florin Roşu, manager spitalului de boli infecțioase din Iași. 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Românii care luptă în Ucraina au trecut granița în Rusia
x close