Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Dr. Adrian Marinescu, despre pandemia de coronavirus: Mortalitatea începe să crească de la 40 de ani!

Dr. Adrian Marinescu, despre pandemia de coronavirus: Mortalitatea începe să crească de la 40 de ani!

Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a vorbit marți seară, la Antena 3, despre evoluția pandemiei de coronavirus.

Dr. Adrian Marinescu, despre pandemia de coronavirus: Mortalitatea începe să crească de la 40 de ani!
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    21 Apr 2020   •   20:36

„Poate că pare greu de înțeles, dar măsuri care nu sunt respectate cu ocazia Sărbătorilor Pascale sau poate de 1 Mai pot schimba lucrurile în mod dramatic”, a spus medicul.

Potrivit lui Adrian Marinescu, persoanele de vârstă medie (peste 40 de ani) asociază diverse afecțiuni de care probabil nu știu.

„Fumătorul ajunge cu afecțiune cronică pulmonară, diabet, obezitate și altele. Mortalitatea începe să crească de la vârsta medie, de la 40 de ani. Legat de numărul de îmbolnăviri este logic pentru că acolo este populația activă care trebuie să se deplaseze la locul de muncă și are diverse activități.

Indiferent de vârstă, toată lumea se poate infecta.

Este adevărat că cei cu afecțiuni preexistente și vârstnicii fac forme severe și ajung cu probabilitate la deces”, a spus dr. Adrian Marinescu.

„Mortalitatea e mai mare prin diverse afecțiuni, pe măsură ce înaintăm în vârstă, dar aș trage un semnal de alarmă că cei care sunt între 40 și 60 de ani au risc destul de mare de a face o formă severă prin diversele afecțiuni pe care le au și pe care probabil nu le cunosc și pot ajunge din păcate și la deces”, a mai spus el.

Dr. Adrian Marinescu, despre pandemia de coronavirus: Mortalitatea e mai mare prin diverse afecțiuni

Alte 16 decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus au fost anunţate marţi seară, astfel că bilanţul a urcat la 498.

Alte 306 cazuri de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 9.242.

×
Subiecte în articol: coronavirus Punctul de întâlnire
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close