Antena 3 CNN Coronavirus Povestea primului pacient care a murit de coronavirus în România. Bărbatul avea cancer în fază terminală

Povestea primului pacient care a murit de coronavirus în România. Bărbatul avea cancer în fază terminală

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Antena 3 a prezentat povestea bărbatului de 67 de ani.

Povestea primului pacient care a murit de coronavirus în România. Bărbatul avea cancer în fază terminală
Sursa foto: Pixabay
22 Mar 2020   •   10:01

Bărbatul de 67 ani a intrat pe 6 martie în țară și a aterizat la Craiova. Acesta a venit din Franța unde a stat acolo mulți ani. Nu avea ocupație. 

În Franța a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. Pentru că era în faza terminală, el și-a manifestat dorința să vina în țară. 

A ajuns în România însoțit de un asistent social francez. De pe Aeroportul Craiova a fost preluat de o ambulanta privată și a fost dus la Filiași!  Aici locuia într-o garsonieră a Primăriei. Nu se știe ce a făcut în intervalul 6 Martie - 15 Martie când a ajuns la spital.

Omului nu i s-a recomandat izolarea la domiciliu pentru că pe data de 6 Martie Franța nu era în zona roșie . Deci pe 15 Martie a sunat la 112. Îi era rău. 

A fost dus la spital cu o ambulanță și a spus medicilor că vine din străinătate. Aceștia cer DSP-ului să i se facă un test, dar cei de la DSP nu vor pentru că nu se încadra în definiția de caz.

Pe 16 seara face febră. Medicii sună din nou la DSP.  A doua zi se face testul, adică pe 17 martie. Pe 18 vine confirmarea: pozitiv!

Cât a stat în spital a stat singur într-o rezervă. Doar că medicii, asistenții intrau la el neprotejați!  23 de cadre medicale sunt izolate! Soții, copiii acestora merg la munca însă. 

2 exemple: primarul din Filiași are mama izolata. Un polițist din Filiași are soția izolata. Amândoi au mers la muncă. 
În plus, acestui bărbat i s-a făcut și o anchetă socială de la primărie. Fiind în stare gravă, cei de la Primărie încercau să ia legătura cu cineva din familia lui. Nu are pe nimeni.

Primul mort de coronavirus în România. Bărbatul avea 67 de ani

×
Subiecte în articol: pacient coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close