Antena 3 CNN Coronavirus Alertă la Dorohoi după ce 8 cadre medicale au fost infectate cu coronavirus

Alertă la Dorohoi după ce 8 cadre medicale au fost infectate cu coronavirus

Situație alarmantă la Spitalul din Dorohoi după ce 8 cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus. Este vorba despre 3 medici și 5 asistenți, care, la acest moment, sunt în stare bună.

Alertă la Dorohoi după ce 8 cadre medicale au fost infectate cu coronavirus
Sursa foto: hepta
01 Mai 2020   •   12:22

Autoritățile sunt în alertă, în special din cauza faptului că spitalul unde lucrează aceștia nu este unul suport pentru COVID-19, acolo fiind trimise toate celelalte cazuri grave din oraș.

„În acest moment am testat toți contacții direcți pentru toate cele opt cadre medicale, acum suntem în curs de evaluare a probelor, urmează să avem o ședință cu Comisia pentru Situații de Urgență ca să suplimentăm cu containere pentru a nu mai intra nimeni în spital, să se efectueze un triaj strict al suspecților de COVID. Nu vor intra în spital decât cei care vor avea testările făcute”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Cât despre modul de contaminare, se pare cei 8 ar fi contractat virusul de la o colegă.

”S-au infectat după ce au intrat în contact cu o colegă care, la rândul ei, a intrat în contact cu un pacient infectat cu COVID. Confirmat pozitiv ulterior, atenție la această precizare!”, a adăugat prefectul.

×
Subiecte în articol: Dorohoi coronavirus

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Se recalculează şi pensiile în plată! Vârsta de pensionare creşte pentru acești români
x close