Antena 3 CNN Coronavirus O nouă tulpină super-infecțioasă de Covid a ucis deja cinci oameni în Anglia. Arcturus este extrem de contagioasă

O nouă tulpină super-infecțioasă de Covid a ucis deja cinci oameni în Anglia. Arcturus este extrem de contagioasă

O nouă variantă de Covid a omorât deja cinci oameni în Marea Britanie, transmit autoritățile.  

de Silvia Preda    |    24 Apr 2023   •   17:33

Arcturus, tulpina numită științific XBB.1.16, reprezintă deja unul din 40 de cazuri noi de Covid. Noua tulpină Covid s-a răspândit în toate regiunile Angliei, cu o singură excepție, scrie Daily Mail.

Până acum, aproximativ 135 de cazuri au fost identificate în Regatul Unit, în condițiile în care India înregistra până acum aproape două treimi din toate cazurile de infectare cu XBB.1.16.

Datele de supraveghere arată că noua tulpină reprezintă aproximativ 2,3% din toate cazurile noi.

Cinci britanici au murit deja din cauza Arcturus, varianta considerată a fi cea mai infecțioasă de până acum.

Tulpina a fost identificată pentru prima dată în ianuarie și a fost monitorizată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) de la sfârșitul lunii martie.

Citeşte şi: Milioane de vaccinuri COVID vin în România. Maria Grapini: "Pfizer are pretenţia să i se plătească toată cota comandată"

Ministerul Sănătăţii (România) informează luni că, în perioada 17 - 23 aprilie, au fost înregistrate 5.032 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Potrivit sursei citate, 1.392 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după infectarea anterioară.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 297 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.390.124 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0,36.

În intervalul 17 - 23 aprilie au fost efectuate 8.363 de teste RT-PCR şi 53.761 de teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.853.966 teste RT-PCR şi 13.388.366 teste rapide antigenice. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close