Antena 3 CNN Coronavirus Avertisment de la directorul OMS: Un vaccin nu va fi suficient pentru a învinge pandemia!

Avertisment de la directorul OMS: Un vaccin nu va fi suficient pentru a învinge pandemia!

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că un vaccin nu va fi suficient pentru a învinge pandemia de COVID-19.

Avertisment de la directorul OMS: Un vaccin nu va fi suficient pentru a învinge pandemia!
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    16 Noi 2020   •   14:35

”Un vaccin va completa alte instrumente pe care le avem, nu le va înlocui”, a afirmat şeful OMS.

”La început, cantităţile vor fi limitate şi, prin urmare, personalul medical, vârstnicii şi persoanele la risc vor avea prioritate şi sperăm că aceasta va face să scadă numărul deceselor şi va permite sistemelor de sănătate să reziste”, a subliniat Tedros.

”Însă aceasta va lăsa încă mult teren virusului să opereze”, a avertizat el.

Unul dintre creatorii vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech – Pfizer susține că viața oamenilor va reveni la normal peste un an.

Profesorul Ugur Sahin, cofondator al BioNTech, este de părere că vaccinul ar putea reduce la jumătate transmiterea virusului. ”Sunt foarte încrezător că transmiterea între oameni va fi redusă printr-un astfel de vaccin extrem de eficient”, a spus el.

Coronavirus în România, 16 noiembrie 2020. Au scăzut cazurile, dar avem un nou record la ATI

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.931 cazuri de persoane infectate cu COVID, 149 decese noi și un nou record la ATI: 1.187 pacienți sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Până astăzi, 16 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 365.212 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 246.633 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 9.075 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citiți și: Impactul unui vaccin împotriva COVID-19. Viaţa ar putea reveni la normal până în primăvară

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close