Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Valeriu Gheorghiță: Pentru cei care nu se pot deplasa, se vor constitui echipe mobile de vaccinare

Dr. Valeriu Gheorghiță: Pentru cei care nu se pot deplasa, se vor constitui echipe mobile de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, Valeriu Gheorghiță, a declarat, duminică, la Antena 3, că echipele mobile vor asigura vaccinarea la domiciliu a celor care nu se pot deplasa, iar dacă sunt multe persoane atunci se va aloca un centrul mobil care se va deplasa în localitatea respectivă și va asigura accesul persoanelor la vaccinare.

Dr. Valeriu Gheorghiță: Pentru cei care nu se pot deplasa, se vor constitui echipe mobile de vaccinare
de Mia Lungu    |    10 Ian 2021   •   21:00

Programarea se va efectua prin intermediul paginii web, prin această platforma de programare. Fie individual dacă vorbim despre persoane peste 70 de ani. Pe baza CNP-ului se verifică foarte ușor categoria de risc din care aparține persoană respectivă. Sau prin medicul de familie, DSU, sau prin intermediul unei persoane din familie. Sau prin servicii de call-center.

Medicul Gheorghiță a explicat ce rol vor avea echipele mobile de vaccinare:

"Ele vor asigura vaccinarea, de pildă, persoanelor care sunt internate în centrele medico-sociale. De pe dată de 15 așa se va și întâmplă. Există proceduri în acest sens prin care centrele vor fi programate pentru vaccinare în colaborare cu DSU și nucleul județean al activităților de vaccinare.

Practic se stabilește un orar în care echipele mobile merg la sediul centrului și împreună cu administratorul, care are datoria să obțînă consimțământul informat al persoanelor de acolo,  se efectuează activitatea de vaccinare și ulterior se înregistrează persoanele în registrul electronic.

În colaborare cu medicul de familie și cu Direcția de Asistență Socială din Primărie se stabilește numărul persanelor care se află în incapacitatea de a se deplasa la centrul de vaccinare. Și prin intermediul acestor echipe mobile se asigura vaccinarea chiar la domiciliu a acestor persoane, iar dacă sunt multe persoane atunci vom alocă un centrul mobil care se va deplasa în localtatea respectivă și va asigura accesul persoanelor la vaccinare."

×
Subiecte în articol: Dr. Valeriu Gheorghiță
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close