Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Musta: "Tulpina Delta, cu 60% mai contagioasă decât cea englezească". Care este cel mai periculos loc de unde o putem lua

Dr. Musta: "Tulpina Delta, cu 60% mai contagioasă decât cea englezească". Care este cel mai periculos loc de unde o putem lua

Varianta Delta a coronavirusului sau tulpina indiană, cum mai este cunoscută, este cu 60% mai contagioasă decât prima tulpină de SARS-CoV-2, apărută în China, la Wuhan, atenţionează medicii.

Dr. Musta: "Tulpina Delta, cu 60% mai contagioasă decât cea englezească". Care este cel mai periculos loc de unde o putem lua
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    23 Iun 2021   •   13:11

Pentru români, cel mai periculos este mersul la restaurant, avertizează medicul infecţionist Virgil Musta

El spune că dacă nu respectăm în continuare măsurile anti-COVID-19, ne vom trezi, în orice moment, cu valul patru al pandemiei. 

Dr. Musta: Contaminarea pe plajă nu e foarte intensă, ci în încăperi aglomerate

"Contaminarea pe plajă nu este foarte intensă, ci în încăperi unde este aglomeraţie foarte mare şi nu se respectă regulile. 

Tulpina asta este cu 60% mai contagioasă decât tulpina engleză care era cu 50% mai contagioasă decât cea iniţială din Wuhan. 

Asta înseamnă că se transmite mult mai rapid", a atras ataneţia, miercuri, dr. Virgil Musta.

Raed Arafat: "Dacă nu continuăm vaccinarea anti-COVID, varianta delta e un pericol"

Dacă România nu continuă vaccinarea anti-COVID, varianta delta a coronavirusului poate deveni un pericol, a atras atenţia secretarul de stat Raed Arafat, duminică, la Antena 3.

"Dacă nu continuăm vaccinarea anti-COVID, e un pericol varianta delta (tulpina indiană - n.r.).

Nu ar trebui să mai fie niciun motiv ca să apară un val serios la noi", a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

În plus, autorităţile de la noi ar trebui să mai vaccineze cel puţin cinci milioane de oameni, a apreciat medicul, care este şi secretar de stat în Ministerul de Interne.

Ioana Mihăilă nu exclude ca tulpina indiană să predomine în România: "Încă nu am scăpat de pericol"

Varianta de tulpină indiană (delta) a COVID-19 are o incidenţă mare în Marea Britanie și Germania, iar ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, sâmbătă, că nu exclude ca această tulpină să devină predominantă și în România.

"Ne dorim, evident, să creștem rata de imunizare și procesul celor vaccinați, mai ales în contextul actual în care vedem că în anumite țări tulpina delta este cu o răspândire destul de mare, a spus Ioana Mihăilă, la Sibiu.

Ministrul spune că mesajul este unul singur: "vaccinarea este cea care ne protejează și că încă nu am scăpat de pericol".

×
Subiecte în articol: Virgil Musta delta COVID-19
Parteneri
Afaceristul turc şi-a recunoscut crima!
x close