Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Raed Arafat: "Dacă nu continuăm vaccinarea anti-COVID, varianta delta e un pericol"

Raed Arafat: "Dacă nu continuăm vaccinarea anti-COVID, varianta delta e un pericol"

Dacă România nu continuă vaccinarea anti-COVID, varianta delta a coronavirusului poate deveni un pericol, a atras atenţia secretarul de stat Raed Arafat, duminică, la Antena 3.

Raed Arafat: "Dacă nu continuăm vaccinarea anti-COVID, varianta delta e un pericol"
Sursa foto: Facebook
de Milena Niță    |    20 Iun 2021   •   22:29

"Dacă nu continuăm vaccinarea anti-COVID, e un pericol varianta delta (tulpina indiană - n.r.).

Nu ar trebui să mai fie niciun motiv ca să apară un val serios la noi", a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Arafat: România ar trebui să mai vaccineze 5 milioane de oameni

În plus, autorităţile de la noi ar trebui să mai vaccineze cel puţin cinci milioane de oameni, a apreciat medicul, care este şi secretar de stat în Ministerul de Interne.

În prezent, avem circa 10 milioane de români nevaccinaţi, adică 60% din populaţie, potrivit calculelor făcute la Antena 3.

Scade ritmul vaccinării: 20.000 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore

Puțin peste 20.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În total, 4.633.520 de români au fost vaccinați de la începutul campaniei, din care 4.355.131 cu schema completă.

În ultimele 24 de ore, 16.680 de persoane au primit serul Pfizer, 766 pe cel de la Moderna, 571 pe cel produs de AstraZeneca şi 2.328 pe cel Johnson & Johnson.
 

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close