Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire "Warp Speed", operațiunea Armatei SUA pentru realizarea unui vaccin împotriva coronavirus

"Warp Speed", operațiunea Armatei SUA pentru realizarea unui vaccin împotriva coronavirus

Radu Tudor a prezentat în exclusivitate la Antena 3 informaţii despre viitorul vaccin împotriva COVID-19. Armata americană este implicată în procesul de realizare a mult aşteptatului vaccin.

"Warp Speed", operațiunea Armatei SUA pentru realizarea unui vaccin împotriva coronavirus
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    29 Aug 2020   •   23:45

Două dintre cele şase vaccinuri candidate împotriva COVID-19 se află în prezent în faza a treia de testare. Pentru fiecare etapă de testare sunt necesare aproximativ 30.000 de participanţi, iar operaţiunea Warp Speed (defense.gov) este pe jumătate încheiată, cu găsirea  participanţilor la testele clinice, potrivit oficialilor din cadrul departamentului Sănătăţii din Statele Unite ale Americii.

''Am trecut de jumătate în ceea ce priveşte găsirea de persoane pentru teste. Suntem mulţumiţi de diversitatea participanţilor'', a spus Paul Mango, director adjunct de personal în cadrul Departamentului Sănătăţii.

Acesta a precizat că participanţii au vârste variate şi sunt de rase diferite, iar printre ei se află şi persoane care suferă de diferite afecţiuni medicale.

Oficialul a precizat că alte două vaccinuri candidate vor intra în a treia fază de teste clinice, până la mijlocul lunii septembrie, poate chiar mai devreme, ceea ce înseamnă că până la finalul lunii viitoare, patru vaccinuri se vor afla în a treia fază de testare.

Operaţiunea Warp Speed este programul dedicat găsirii unui vaccin anti-COVID 19 înainte de finalul anului, cu scopul ca un vaccin să fie disponibil pentru americani până în ianuarie 2021.

Partea acestui efort înseamnă producerea de vaccinuri chiar înainte ca acestea să fie omologate de Agenţia Federală pentru Medicamente din Statele Unite. În eventualitatea în care un vaccin va fi aprobat, acest lucru va însemna ca acesta va fi deja disponibil pentru distribuţie.

În cazul vaccinurilor care nu primesc aprobare, dozele deja produse vor fi distruse. Procesul de producere este în curs deja pentru trei vaccinuri, potrivt lui Mango. Pentru celelalte trei se fac pregătiri pentru ca testarea să înceapă curând.

×
Subiecte în articol: vaccin coronavirus Punctul de întâlnire
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close