Antena 3 CNN Dezvoltăm România Sustenabil Reţetă eclere fără zahăr. Un desert ideal pentru cei dragi

Reţetă eclere fără zahăr. Un desert ideal pentru cei dragi

Reţeta de eclere fără zahăr se pregăteşte foarte uşor şi nu ai nevoie de foarte multă pricepere în bucătărie.

Reţetă eclere fără zahăr. Un desert ideal pentru cei dragi
de Georgiana Adam    |    19 Mar 2024   •   12:40

Iată o rețetă de eclere fără zahăr, cu o cantitate mai mare de proteine, dar la fel de gustoasă. Este o reţetă ideală pentru zilele de weekend.
 
Eclerele nu sunt neaparat de ajutor atunci când vrem să pierdem în greutate, asta dacă nu găsim o variantă de-a le face mai nutritive și de a le include în bugetul nostru caloric zilnic.

Eclerele au la bază un aluat opărit, care este foarte simplu de făcut. Iată modul de preparare pentru cele mai gustoase eclere.

Mod de preparare eclere fără zahăr

Pentru început, într-un vas se va pune laptele, un praf de sare și untul tăiat cubulețe. Lăsăm la foc mediu până când untul se topește și amestecul începe să fiarbă.
 
Întreaga compoziţie se va da la focul la mic și vom adăuga făina, timp în care vom continua să amestecăm pentru a o încorpora. Aluatul este gata atunci când pe fundul vasului se formează o peliculă subțire de aluat.

Transfer acum aluatul într-un bol mai mare și îl las să se răcească înainte să adăugăm ouăle. Este foarte important ca acestea să fie la temperatura camerei, iar ele trebuie adăugate rând pe rând și foarte bine încorporate înainte de-a adăuga următorul ou.


 
Aluatul are consistența potrivită atunci când curge ușor de pe spatulă. Vom muta acum aluatul într-un poș de prăjituri și îl vom da la rece pentru jumătate de oră. Asta ne va ajuta să obținem eclere fără crăpături.

Acum vom da tava la cuptor, la 200 de grade, pentru 5 minute și apoi o vom da la 180 și o vom mai lăsa înca 20 de minute.
 
Pentru a umple eclerele vom face o cremă din 100 de grame de ricotta, 150 de grame de iaurt, 150 de grame fulgi de ciocolată neagră, 30 de grame de îndulcitor cu 0 indice glicemic și 0 calorii și o linguriță de extract de vanilie.
 
Toate ingredientele pentru cremă se amestecă cu excepția ciocolatei pe care trebuie să o topim la baie de aburi.

Pentru glazură putem topi ciocolată fără zahăr, din 40 de grame de pudră proteică cu ciocolată, 100 de grame de iaurt și 5 grame de cacao.

×
Subiecte în articol: Numai de bine reteta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close