Antena 3 CNN Economic Auto Chrysler va produce versiunea electrică a Fiat 500

Chrysler va produce versiunea electrică a Fiat 500

Chrysler va produce versiunea electrică a Fiat 500
Sursa foto: fiat 500
23 Mar 2010   •   09:13

Constructorul de automobile Chrysler intenţionează să "proiecteze şi să producă" pentru Statele Unite o versiune echipată cu motor electric a Fiat 500, model care este potrivit pentru echiparea cu tehnologie electrică, a anunţat compania, citată de AFP.


"Noul Fiat 500EV dovedeşte beneficiile aduse de parteneriatul între Chrysler şi Fiat", subliniazp grupul. "Caroseria Fiat 500 este mică şi uşoară, perfectă pentru integrarea tehnologiei autovehiculelor electrice" .

Chrysler şi Fiat au anunţat, încă din octombrie, că lucrează împreună la un proiect pentru lansarea unui model electric.

Inainte de intrarea în insolvenţă, Chrysler anunţase în 2008 trei prototipuri de vehicule electrice: un model Dodge, un monovolum Chrysler şi un Jeep.

Constructorul auto american a ieşit din procedura de insolvenţă în iunie 2009 şi este deţinut in proporţie de 20% de Fiat, care poate majora deţinerea la 35%, având chiar posibilitatea de a prelua ulterior controlul.

Guvernul SUA deţine 8% din Chrysler, Canada are o participaţie de 2%, în timp ce un fond administrat de sindicate deţine 55% din capital.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Chrysler piata auto
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close