Antena 3 CNN Economic Auto Dacia opreşte activitatea de la uzina Mioveni, din cauza unor probleme de aprovizionare

Dacia opreşte activitatea de la uzina Mioveni, din cauza unor probleme de aprovizionare

Dacia opreşte activitatea de la uzina Mioveni, din cauza unor probleme de aprovizionare
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Apr 2011   •   15:08
Dacia va opri activitatea de montaj şi caroserie a uzinei de la Mioveni, în perioada 22 aprilie-2 mai, din cauza unor probleme cu aprovizionarea. Încetarea activităţii va afecta producţia de automobile.

"Va înceta doar activitatea de montaj şi caroserie, departamentele de mecanică şi logistică urmând să lucreze ca până acum. Disfuncţionalităţile cu livrarea de piese din partea unor furnizori nu au legatură cu situaţia din Japonia. Ele sunt determinate de dificultăţile de natură financiară pe care le au furnizorii".

"Fluxul de livrări suferă dereglări de mai multe luni. Este vorba de un tip de motor şi anumite piese de caroserie", a precizat Anca Oreviceanu, directorul de comunicare al Renault în România, citată de Mediafax.


Potrivit reprezentantului uzinei Dacia, încetarea activităţii de montaj va afecta producţia de automobile pe durata menţionată.

În prezent, uzina de la Mioveni produce 1.377 de automobile zilnic. Ultima oprire a producţiei a avut loc în octombrie 2008, din cauza instalării crizei financiare.

Aproximativ 15.000 de oameni lucrează la Automobile Dacia.




 

×
Subiecte în articol: Dacia uzina Mioveni
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close