Directorul Daimler recunoaşte că Mercedes nu va câştiga supremaţia pe piaţa americană în 2013

de G.S.    |    14 Iul 2013   •   15:23
Directorul Daimler recunoaşte că Mercedes nu va câştiga supremaţia pe piaţa americană în 2013 Foto: Agerpres/AP
Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, admite că Mercedes-Benz nu va câştiga în acest an cursa pentru supremaţie pe piaţa americană a maşinilor de lux, transmite Bloomberg, conform Mediafax.
"Nu cred că vom fi numărul unu la sfârşitul anului, dar este OK. Nu vom face vreun joc. Nu sunt sigur că asta se aplică şi concurenţei noastre", a afirmat Zetsche într-o conferinţă de presă susţinută la Seguin, Ontario, unde au fost lansate noile modele S-Klasse în Canada.
Mercedes-Benz a preluat în primele şase luni ale anului poziţia de lider pe piaţa automobilelor de lux din SUA, devansând BMW cu aproximativ 1.500 de maşini vândute.
BMW a ocupat prima poziţie în 2011 şi 2012. Anul trecut, BMW a preluat conducerea datorită unui număr neobişnuit de ridicat de vânzări raportate în luna decembrie.
Compania de cercetare R.L Polk & Co. estimează că, pe baza înmatriculărilor de autoturisme, Mercedes-Benz a depăşit BMW încă de anul trecut.
Zetsche a stabilit ca ţintă pentru Mercedes-Benz să depăşească până în anul 2020, ca vânzări şi profit, concurenţii BMW şi Audi (Volkswagen).
În primul trimestru al acestui an, profitul operaţional al Mercedes a reprezentat 3,3% din vânzări, faţă de 11,1% la Audi, respectiv 9,9% în cazul BMW.
Vânzările Mercedes în SUA au crescut în primul trimesru cu 10%, la 141.950 unităţi, a anunţat Daimler la începutul lunii iulie. BMW a înregistrat vânzări de 140.431 unităţi, în urcare cu 11%. Cifrele nu includ autovehiculele comerciale ale Daimler, automobilele Smart sau marca Mini a BMW, care nu sunt în categoria autoturismelor de lux.
Profitul înainte de dobânzi şi taxe al grupului Daimler s-a dublat în trimestrul al doilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 5,2 miliarde euro, cu mult peste estimările analiştilor, datorită îmbunătăţirii profitabilităţii Mercedes-Benz şi unui câştig nerecurent de 3,2 miliarde euro din vânzarea participaţiei la EADS, compania-mamă a producătorului de aeronave Airbus.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close