Antena 3 CNN Economic Auto Fiat anunţă Freemont, primul automobil realizat în colaborare cu Chrysler

Fiat anunţă Freemont, primul automobil realizat în colaborare cu Chrysler

Fiat anunţă Freemont, primul automobil realizat în colaborare cu Chrysler
Sursa foto: Foto: Fiat
24 Ian 2011   •   19:03

Fiat face publice informaţii despre primul model realizat în colaborare cu Grupul Chrysler, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Denumit Fiat Freemont şi produs, alături de versiunea americană a lui Fiat 500, la fabrica mexicana din Toluca, autoturismul se bazează pe platforma lui Dodge Journey şi va debuta pe piaţă în a doua jumătate a anului 2011.

Va fi un vehicul cu o adresabilitate foarte largă, axat pe spaţiu, confort şi versatilitate. Va avea 4.890 milimetri lungime, o lăţime de 1.880 milimetri, 1.720 milimetri înălţime şi cel mai mare ampatament din segment – 2.890 milimetri. Va dispune de 7 locuri în echiparea standard iar compartimentul de bagaje va asigura o capacitate de 1.461 de litri.



Echipat cu propulsoare diesel Multijet de 140 şi 170 CP şi cutie de viteze manuală, Fiat Freemont va dispune ulterior şi de tracţiune 4x4 pe motorizările 2.0 Multijet 170 CP şi 3.6 V6 276 CP, cutie automată. Cu excepţia propulsorului de 3,6 litri ce face parte din gama Pentastar a Grupului Chrysler, celelalte motoare sunt produse de Fiat PowerTrain. In privinţa siguranţei, modelul va fi echipat în standard cu şapte airbag –uri, ABS cu Brake Assist, ESP cu Hill Holder şi un sistem antirăsturnare ERM.



×
Subiecte în articol: Chrysler colaborare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close