Antena 3 CNN Economic Auto Giganţii auto din SUA nu primesc niciun ban până nu prezintă un plan viabil

Giganţii auto din SUA nu primesc niciun ban până nu prezintă un plan viabil

Giganţii auto din SUA nu primesc niciun ban până nu prezintă un plan viabil
21 Noi 2008   •   09:53

Politicienii americani au transmis ?celor trei mari? producători auto din SUA că trebuie să vină cu propriul plan viabil de salvare dacă vor cei 25 miliarde de dolari de la guvern.
Liderii celor două camere ale parlamentului au spus că Ford, General Motors şi Chrysler au până la 2 decembrie să prezinte acest plan. Comentariile vin după ce patru senatori au spus că sunt de acord cu ajutorul financiar. De asemenea, Casa Albă arătase că preşedintele George W Bush era favorabil înţelegerii.
?Este un acord pe care preşedintele l-ar putea sprijini. Încurajăm Congresul să îl adopte cât mai repede?, declara purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Dana Perino.
Pe de altă parte însă, preşedinta Camerei Reprezantanţilor, Nancy Pelosi, a arătat foarte clar că nu va exista nici un ajutor fără un plan care să arate că banii vor face companii să redevină viabile financiar.
?Până nu ne arată planul, nu le putem arăta banii?, a spus ea. De asemenea, liderul majorităţii din Senatul american, Harry Reid, a adus aminte că şefii industriei auto nu au reuşit să convingă publicul american că acest posibil ajutor ar fi şi ultimul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close