Antena 3 CNN Economic Auto GM, Ford şi Chrysler, salvate de la faliment. Vor primi un împrumut de 15 miliarde de dolari

GM, Ford şi Chrysler, salvate de la faliment. Vor primi un împrumut de 15 miliarde de dolari

GM, Ford şi Chrysler, salvate de la faliment. Vor primi un împrumut de 15 miliarde de dolari
08 Dec 2008   •   16:43

Membrii Congresului american, împreună cu preşedintele George W. Bush, au ajuns la o înţelegere pentru a pune la dispoziţia celor trei mari constructori auto (General Motors, Ford şi Chrysler), suma de 15 miliarde de dolari, ca un împrumut guvernamental.
Este cu mult mai puţin faţă de cei 25 de miliarde solicitaţi iniţial sau faţă de ultima sumă cerută în timpul ultimelor discuţiilor din ultimele zile, de 34 miliarde de dolari. Banii ar putea intra în posesia celor trei producători auto americani peste câteva săptămâni, anunţă Worldcarfans.com.
Totuşi, mai sunt unele detalii care trebuie clarificate. Oficiali din partea republicanilor şi democraţilor au căzut de acord asupra faptului că trebuie urmărite aceste fonduri prin înfiinţarea unui birou special în acest sens, pentru a se asigura că banii sunt folosiţi corespunzător.
Ajutorul de 15 miliarde de dolari ar trebui să le ajungă producătorilor auto americani până în martie 2009, moment în care preşedintele american proaspăt ales, Barack Obama, şi noul Congres se vor afla deja la cârma ţării.
La jumătatea lunii noiembrie, cei trei giganţi producători de maşini americani General Motors, Ford şi Chrysler au cerut Congresului un ajutor de 25 de miliarde de dolari pentru a supravieţui problemelor economice.
Cei trei giganţi din Detroit le-au spus legiuitorilor americani că numai sprijinul statului îi mai poate ajuta să îşi continue activitatea. Vineri, GM şi Chrysler s-au întâlnit în particular pentru discuţii, luând în calcul şi posibilitatea de a declara falimentul. Cei doi constructori auto iau au discutat această măsură ca o ultimă soluţie pentru rezolvarea crizei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close