Antena 3 CNN Economic Auto Honda CR-Z 2011 - un coupe hibrid gata de producţia în serie, prezentat la Detroit (FOTO)

Honda CR-Z 2011 - un coupe hibrid gata de producţia în serie, prezentat la Detroit (FOTO)

Honda CR-Z 2011 - un coupe hibrid gata de producţia în serie, prezentat la Detroit (FOTO)
12 Ian 2010   •   17:19

Cel mai nou hibrid Honda a debutat la Salonul Auto de la Detroit, aceasta fiind varianta finală, care urmează să fie produsă în serie, transmite www.worldcarfans.com.

Este vorba despre coupe-ul cu două locuri Honda CR-Z 2011. Maşina utilizează un motor i-VTEC de 1,5 litri, cu patru cililndri, ce dezvoltă 122 cai putere şi este cuplat la o cutie manuală cu şase trepte de viteză. Motorul face pereche cu un propulsor electric de 10 kW care este alimentat de la un acumulator nichel-metal de 100 de volţi ce se află în portbagaj. Consumul se situează în jurul valorii de 6-7 litri la suta de kilometri.

Maşina dispune de tot felul de sisteme care ajută la economisirea combustibilului, de la recuperarea energiei la frânare şi până la sistemul de start/stop automat, plus trei moduri în care poate rula - "sport," "econ," and "normal".



Toate modelele Honda CR-Z vor avea suspensie sport, dezvoltată în colaborare cu MacPherson. Jantele de 16 inch din aluminiu sunt disponibile din standard, iar cei care-şi doresc pot avea, opţional, unele de 17 inch.

O mulţime de airbag-uri - frontale, laterale şi cortină ? sunt montate din standard ca şi protecţiile active pentru cap. Printre celelate echipamente standard se numără un radio-CD cu conectivitate USB, cu şase difuzoare, climate control, geamuri electrice, închidere centralizată şi pilot automat.

Nu se cunosc amănunte despre preţ, însă se presupune că Honda CR-Z 2011 va costa aproximativ 20.000-23.000 de dolari. Deocamdată va fi lansată doar în Statele Unite, în vara acestui an.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: honda
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close