Antena 3 CNN Economic Auto Mazda3 a primit cinci stele la testele de siguranţă Euro NCAP (FOTO)

Mazda3 a primit cinci stele la testele de siguranţă Euro NCAP (FOTO)

Mazda3 a primit cinci stele la testele de siguranţă Euro NCAP (FOTO)
25 Noi 2009   •   16:27

Noua Mazda3 a fost cotată cu 5 stele în urma testelor combinate de siguranţă efectuate de Euro NCAP. Numărul de stele obţinut de Mazda 3 este maximul care poate fi acordat în urma acestor teste de siguranţă. Mazda3 este al doilea model Mazda cotat cu maximum de stele conform sistemului NCAP actual, noua Mazda6 primind 5 stele în februarie 2009.

Pentru anul 2009, Euro NCAP a implementat un sistem de evaluare mai sever, care măsoară siguranţa autoturismului combinând scorurile obţinute în patru arii de siguranţă: protecţia pasagerilor adulţi, a copiilor, a pietonilor şi cea oferită de sistemele de asistenţă.



Noua Mazda3 a fost lansată în Europa la sfârşitul lunii martie şi beneficiază de un aspect complet nou. Partea frontală integrează faruri redesenate, un nou spoiler şi o grilă în cinci puncte, caracteristică noii linii de design Mazda, în timp ce partea posterioară dispune de noi lămpi cu LED-uri.

În privinţa motorizărilor, modelul compact de la Mazda poate fi echipat cu patru variante de propulsoare, două diesel, de 2,2l şi de 1,6l şi două pe benzină, de 2l şi de 1,6l. Motorul cu cea mai mare capacitate este disponibil în două trepte de putere, 185 CP şi 400 Nm, respectiv 150 CP şi 360 Nm şi prezintă consumuri combinate de 5,6l, respectiv 5,4l/100km.





Propulsorul pe benzină de 2l generează 150 CP şi 187 Nm şi realizează un consum combinat de 7,6l/100 km. Toate motoarele au fost optimizate atât în ceea ce priveşte consumul cât şi nivelul de emisii, motorizările superioare fiind compatibile normelor de poluare euro 5. Mazda3 este în proporţie de 95% reciclabilă, câteva elemente vizibile fiind spoilere-le faţă şi spate, instrumentele de bord şi tapiţeria scaunelor.

Siguranţa pasagerilor este asigurată din standard prin direcţia asistată electric, sistemele ABS, EBD (distribuţia electronică a forţei de frânare), TCS şi DSC (de control al tracţiunii şi al stabilităţii), asistenţă la frânarea de urgenţă (ESS) şi şase airbag-uri (frontale, laterale şi cortină). Opţional şi în funcţie de nivelul de echipare acestea pot fi completate cu faruri Bi-Xenon, senzori de monitorizare a presiunii în pneuri, sistem de faruri adaptive (AFS) şi cu tehnologia RVM (senzori de monitorizare în mers a părţii din spate a autovehiculului). Structura automobilului integrează cu 17% mai mult oţel dur-aliat şi suspensii complet noi.




A doua generaţie Mazda3 este disponibilă în România din luna iunie, la un preţ de pornire cu toate taxele incluse de 15.690 de Euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mazda
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close