Antena 3 CNN Economic Auto Microbuz lovit de tren în judeţul Iaşi. 13 persoane au murit, printre care şi un copil (VIDEO)

Microbuz lovit de tren în judeţul Iaşi. 13 persoane au murit, printre care şi un copil (VIDEO)

Microbuz lovit de tren în judeţul Iaşi. 13 persoane au murit, printre care şi un copil (VIDEO)
14 Aug 2009   •   14:49

Treisprezece persoane au murit, vineri, şi alte trei sunt rănite grav, după ce un microbuz a fost lovit de un tren în localitatea Scânteia, din judeţul Iaşi. Este vorba de trenul accelerat Braşov - Iaşi. Incidentul s-a produs în dreptul gării Scânteia. Mecanicul trenului este cel care a anunţat accidentul la 112. Vinovat de producerea accidentului este, din primele informaţii, şoferul microbuzului, un tânăr în vârstă de 26 de ani, care nu a respectat semnalele acustice şi vizuale de la barieră.


În microbuz se aflau 16 persoane, iar în tren 15 conform Dianei Cimpoieşu, coordonator SMURD Iaşi. Microbuzul efectua o cursă Iaşi - Scânteia. Trenul era privat, aparţinea companiei Regiotrans, iar cursa Braşov - Iaşi avea loc de jumătate de an.

?SMURD a primit apelul la 14:15 şi s-a deplasat cu şase echipaje la faţa locului. În microbuz se aflau 16 persoane. Din prima evaluare am declarat decedate 10 persoane. În acest moment, bilanţul victimelor este de 13 persoane?, a declarat Diana Cimpoieşu, coordonator SMURD Iaşi.

IMAGINI NEEDITATE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI


La Spitalul de Urgenţă din Iaşi se află internat şoferul de 26 de ani, în stare critică. De asemenea, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi este internat un singur rănit. Printre pasagerii microbuzului se afla şi un copil de zece ani, care a decedat.

Dacă aţi înregistrat imagini de la locul accidentului, le puteţi încărca pe VideoNews.





"În acest moment, îl avem internat pe şoferul microbuzului, un tânăr în vârstă de 26 de ani, în stare critică. Suntem rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale sale. Acesta prezintă şoc traumatic şi hemoragic multiple traumatisme şi este în curs de resuscitare. Echipa de ortopedie va acţiona în regim de urgenţă după ce este stabilizat", a declarat Tudor Chiuhodaru, şef Unitatea de Primire Urgenţe Iaşi.

PRIMELE IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI



Surse din cadrul serviciilor de urgenţă confirmaseră iniţial decesul a zece persoane şi rănirea gravă a altor trei. Potrivit primelor informaţii şoferul microbuzului ar fi trecut cu microbuzul peste calea ferată, deşi se apropia trenul. Din primele cercetări, şoferul este vinovat de producerea accidentului, deoarece nu ar fi respectat semnalele acustice şi vizuale de la calea ferată.

În momentul impactului trenul circula cu viteza de 80 km/h, iar microbuzul a fost purtat peste 200 de metri.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: accident feroviar accident microbuz
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close