Antena 3 CNN Economic Auto Piaţa auto dă semne de revenire. Vânzările au crescut în februarie cu 14%

Piaţa auto dă semne de revenire. Vânzările au crescut în februarie cu 14%

Piaţa auto dă semne de revenire. Vânzările au crescut în februarie cu 14%
Sursa foto: rabla
04 Apr 2010   •   15:58

Vânzările de maşini au crescut în februarie cu 14%. Cifrele rămân însă modeste faţă de anii precedenţi. Românii au cumpărat în februarie 3.864 de maşini, cu aproape 500 mai multe faţă de prima lună a anului, potrivit datelor APIA. Specialiştii pun revirimentul pe seama Programului Rabla, lansat într-o formă nouă în acest an. Piaţa internă este însă la jumătate faţă de 2009. Veştile bune vin de peste graniţe.

Exporturile s-au dublat, pe fondul exploziei vânzărilor Dacia pe pieţele europene. România a exportat în primele două luni ale acestui an aproape 50.000 de maşini. Numai în Franţa, cota de piaţă a autoturismelor Dacia a crescut de patru ori faţă de anul trecut. Un calcul simplu arată că Dacia vine în România doar o maşină din 22 produse. În schimb, importurile au scăzut cu peste 50% faţă de 2009.

Pe piaţa internă, Dacia îşi păstrează supremaţia, cu 1.142 de maşini vândute în februarie. Pe locurile următoare se clasează Ford, cu 557 de unităţi, şi Volkswagen, cu 472 de autoturisme livrate. Dacia se aşteaptă la o majorare a cotei de piaţă atât în România, cât şi în Europa, odată cu lansarea modelului Duster, în a doua jumătate a acestei luni.

Antena 3



×
Subiecte în articol: Dacia Duster masini Ford vanzari auto
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close