Antena 3 CNN Economic Auto Vânzările Volkswagen cresc exponenţial. Producătorul vrea să devanseze General Motors şi Toyota până în 2018

Vânzările Volkswagen cresc exponenţial. Producătorul vrea să devanseze General Motors şi Toyota până în 2018

Vânzările Volkswagen cresc exponenţial. Producătorul vrea să devanseze General Motors şi Toyota până în 2018
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Oct 2013   •   18:08
Vânzările Volkswagen au depăşit pentru prima oară, la nouă luni, nivelul de 7 milioane de vehicule, susţinute de cererea din China care a compensat declinul din Europa, transmite Bloomberg, conform Mediafax.
Livrările la nivel mondial au urcat cu 4,8%, la 7,03 milioane de autoturisme şi SUV-uri, în primele nouă luni. Vânzările din septembrie au avansat cu 7%, la 856.900 de unităţi.
Producătorul mărcilor Volkswagen, Audi şi Porsche se bazează pe creşterea din China, cea mai mare piaţă auto la nivel mondial, pentru compensarea declinului cererii în Europa, unde piaţa este pe cale să înregistreze o evoluţie negativă pentru a-l şaselea an consecutiv.
Volkswagen vrea să devanseze General Motors şi Toyota Motor pnă în 2018 şi să devină cel mai mare producător auto mondial.
"Datorită poziţiei internaţionale şi a gamei convingătoare de produse am fost capabili să răspundem bine incertitudinilor din zona euro şi situaţiei dificile pe ansamblul pieţei", a declarat într-un comunicat Christian Klingler, directorul de vânzări al grupului.
Vânzările Volkswagen în China au avansat în primele nouă luni cu 18%, la 2,35 milioane de unităţi, susţinute de automobile fabricate local, precum Audi Q3 şi SUV-ul Q5.
În Europa, livrările au scăzut cu 2,4%, la 2,73 milioane de vehicule.
În luna martie, Volkswagen a prezentat o strategie de majoare a capacităţii de producţie în China cu 60% până în 2018, într-un proiect de 9,8 miliarde de euro care include construirea de fabrici şi creşterea forţei de muncă în această ţară cu 22%, la peste 100.000 de angajaţi.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close