Antena 3 CNN Economic Banci Almunia: Crearea unei bănci pentru activele toxice poate fi o soluţie pe piaţa financiară

Almunia: Crearea unei bănci pentru activele toxice poate fi o soluţie pe piaţa financiară

Almunia: Crearea unei bănci pentru activele toxice poate fi o soluţie pe piaţa financiară
Sursa foto: Joaquin Almunia
27 Ian 2009   •   18:32

Înfiinţarea unei bănci care să cumpere active toxice ar putea fi o soluţie pentru reinstaurarea încrederii pe pieţele financiare, consideră comisarul pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia. Acesta a adăugat că prioritatea statelor UE care se confruntă cu problema activelor toxice ar trebui să fie identificarea şi evaluarea activelor neperformante.
"Anunţurile recente ale unor bãnci europene, referitoare la înregistrarea unor pierderi uriaşe, au arãtat cã problemele instituţiilor financiare nu s-au încheiat", a afirmat Almunia, referindu-se la cazurile Royal Bank of Scotland, Barclays şi ING, care au raportat pierderilede mai multe miliarde de euro.
Oficialul a precizat că atât timp cât aceste active rãmân incluse în balanţele contabile ale bãncilor, vor continua sã submineze încrederea în acestea şi sã afecteze operaţiunile de creditare.
Comisarul european a declarat cã soluţia înfiinţării unei bănci care să preia activele toxice nu este scutitã de probleme.
"Înainte sã ne lansãm într-o dezbatere pe aceastã temã trebuie sã ne coordonãm punctele de vedere la nivel european, pentru a stabili, în primul rând, ce reprezintã activele toxice şi, în al doilea rând, care este cea mai bunã cale pentru evaluarea acestora", a declarat Almunia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: active ING
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close