Antena 3 CNN Economic Banci Apel al BM, BERD, BEI; Marile bănci să nu renunţe la Europa de Est

Apel al BM, BERD, BEI; Marile bănci să nu renunţe la Europa de Est

Apel al BM, BERD, BEI; Marile bănci să nu renunţe la Europa de Est
Sursa foto: banci
22 Mar 2009   •   18:39

BM, BERD, BEI şi mai multe guverne poartă discuţii cu grupurile financiare prezente în Europa de Est pentru a le convinge să-şi menţină investiţiile în regiune, a declarat preşedintele Băncii Mondiale (BM), Robert Zoellick, pentru publicaţia italiană Corriere della Sera, citată de Reuters.

"Discutăm, desigur, în mod direct, cu băncile. Noi (BM, n.r.), alături de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) şi mai multe guverne lucrăm cu instituţiile pentru a ne asigura că nu retrag fonduri din acea parte a Europei", spune Zoellick.

Zoellick e de părere că ar exista probleme serioase în cazul în care e adevărat că se manifestă presiuni asupra băncilor occidentale pentru repatrierea fondurilor.

"Încurajez miniştrii Economiei şi Comisia Europeană să lucreze alături de noi şi de directorii generali (ai băncilor, n.r.)", a continuat şeful BM.

Băncile "ştiu că, dacă retrag investiţiile, vor fi nevoite să deruleze devalorizarea activelor şi să accepte pierderi", a adăugat acesta.

Zoellick a mai menţionat că păstrează legătura cu guvernul italian şi băncile italiene.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BERD BEI bm
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close