Antena 3 CNN Economic Banci Băncile Santander şi Well Fargo, afectate de frauda Madoff

Băncile Santander şi Well Fargo, afectate de frauda Madoff

Băncile Santander şi Well Fargo, afectate de frauda Madoff
Sursa foto: bernard madoff
05 Feb 2009   •   14:37

Wells Fargo şi Banco Santander au recunoscut că au fost expuse fraudei puse la cale de întreprinzătorul Bernard Madoff, transmite CNN. Pe măsură ce scandalul fraudei de 50 de miliarde de dolari continuă, tot mai multe bănci se văd afectate de investiţiile ilegale al căror cap este fostul preşedinte Nasdaq.
S-a tot vorbit despre pagubele pe care le-a adus schema Ponzi investitorilor, fondurilor de risc şi celor de caritate. Acum, tot mai multe bănci recunosc că au fost afectate.
Săptămâna trecută, cei de la Wells Fargo au declarat că a fost nevoie de 300 de milioane de dolari în cel de-al patrulea trimestru pentru a acoperi împrumuturile investitorilor care au contribuit la afacerea lui Madoff.
Potrivit New York Times, JPMorgan Chase a captat atenţia investitorilor europeni care au pierdut bani cumpărând titluri emise de instituţia bancară de investiţii cu care Madoff se înţelesese.
Ca urmare a reticenţei clientilor, Banco Santander, una dintre cele mai afectate de frauda lui Madoff a propus, luna trecută, o înţelegere clienţilor săi, după ce a investit 3 miliarde de dolari în fondurile Madoff, prin Optimal Investment Services.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bernard Madoff
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close